Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa fotorecept

mildrelin - fotkamildrelin, 22. februára 2015
Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa (fotorecept)
Foto: mildrelin

Nesladená vegan štrúdľa skvelá k poobednému café. :-)

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
700 g
700 g
1 ks
2 hrsť




Postup

  1. 1

    Jablká a hrušky si nakrájame na menšie kocky, ktoré opražíme na olivovom oleji. Pridáme k nim vanilku a rozdrvené vlašské orechy. Keď nám ovocie zmäkne, odstavíme ho a necháme vychladnúť. Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto.

  2. 2

    Na stred cesta presunieme orechovo-ovocnú zmes. Cesto nadrežeme na cca 1,5 až 2 cm pásiky.

    Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tie postupne prekrývame jeden cez druhý.

    Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180°C približne 30 minút. A VUALÁ!

    Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia