Jablkovo– rebarborový závin

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 27. októbra 2011
Jablkovo– rebarborový závin
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 kocka (42 g)
0,03 g
 štipka
2 ks
100 g
4 ks
2 ks
100 g
50 g
20 g
200 ml (na kvások)
Mrazený orechový krém:
300 g
500 g
120 g
55 g




Postup

  1. 1

    Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor (podporuje kvasenie), rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások.

  2. 2

    Jablká a rebarboru nakrájame na malé kocky, zmiešame s cukrom a škoricou. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a rozložíme plnku. Pomaly zavinieme, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame na chladných tanieroch presypané cukrom spolu s krémom.

  3. 3

    Orechový krém: Smotanu vyšľaháme. Pomaly vmiešame kyslú smotanu, orechy, citrónovú šťavu a cukor. Z hmoty robíme lyžičkami halušky alebo ju nastriekame na tácku cukrárskym rukávom. Tvar závisí od fantázie. Necháme cez noc zmraziť.

Diskusia k receptu

danculka
Super,ale mňa by zaujímali tie cukrové vlasy,ako dekor,už som to niekde videla....dík...
anci170
tie vlasky je obycajny karamel za urcitej teploty sa to da da da
cica2
krásne foto a aj recept je zaujimavý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia