Jablkovo-škoricové lievance

pejas - fotkapejas, 12. septembra 2012
Jablkovo-škoricové lievance
Foto: pejas

Ľahučké lievance s jesennou chuťou jabĺk a vôňou škorice :-)

Suroviny

2 ks
75 g
75 g
1/2 bal.
250 ml
1 PL
1 KL
3 menšie
 na pečenie




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme dva žĺtky s práškovým cukrom, pridáme mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho pridávame do cesta cesta. Potom pridáme nastrúhané olúpané jablká a škoricu. Panvicu vymastíme olejom a rozpálime, postupne pečieme dozlata lievance.

  2. 2

    Podávame napríklad so slivkovým lekvárom, jablkami, prípadne so šľahačkou. Podľa chuti :-)

    Jablkovo-škoricové lievance - obrázok 2

Diskusia k receptu

kimlo
Ako dezert po dnešnom obede by som si dal...
mramar
čo sa to deje so stránkou? nemôžem sa vôbec dostať k receptom - ani na stránke, ani v svojej kuchárskej knihe


pejas
Ďakujem, už sa u nás aj popapali :)
dajanca
a prečo sú jablkovo-škoricové.... myslela som, že sa jablko pridá do cesta... :-)
pejas
Áno, do cesta idú aj tie 3 jablká.
pejas
Zabudla som to tam napísať, už som to upravila :-)
dajanca
vďaka... uložené... určite vyskúšam... :-)
garanco
Včera som ich urobila na večeru, boli také chutné, že som aj zabudla, že som sa chcela poďakovať za recept! :-)) Nikdy mi nenapadlo, aby som aj do lievancov pridala celozrnnú múku. Robievam lievance aj s jablkami, ale vždy s droždím, tento recept sa mi páčil viac.
evanaaa
Tiež ich takto robievam ale bez jabĺk v cesta, nabudúce ale vyskúšam. A robím už len z celozrnnej ( alebo aj špaldovej) múky.
pejas
garanco, som rada, že chutili :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia