Jadranské rezy

sissi34 - bez fotkysissi34, 12. februára 2014
Jadranské rezy
Foto: sissi34

Tento recept mám zo starého slovenského časopisu,ktorý ssom vyhrabala u našich v pivnici:) a je fááááákt velmi dobrýýýý:):)

Suroviny

Cesto:
4 ks
150 g
200 g
1 ks
2 - 3 lyžice
80 ml
250 ml
z 1 citrónu
Plnka:
1/2 l
2 ks
200 g
250 g (Hera)
200 g
4 bal. (može byt aj v prášku)
200 g (alebo čokoládové peniažky)




Postup

  1. 1

    Sneh vyšlahat z 1/2 dávkou cukru,druhu polovicu cukru vymiešat so žltkami a pridat ostatné suroviny.Naposledy vmiešame don ušlahaný sneh z bielkov s práš.do pečiva.Vylejeme na vymazaný a mukou vysypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Pripravíme si plnku-uvaríme si puding a ešte do horucého pudingu vmiešame opražené oriešky,ktoré sme opražili na suchej panvici.Do vychladnutej plnky vmiešame maslo.Na upečený a vychladnutý plát cesta,natrieme krém,potom šlahačku a nakoniec na nu nastruhame čokoládu.A dáme chladit do chladničky.

Diskusia k receptu

hubata
eee... nebola to pôvodne jadranská torta? Ale veď je to jedno aký má zákusok tvar, či rezov alebo torty - hlavne že je dobrý. Chuť mu dajú práve tie opražené lieskovce.
medovnicek
tie opražené lieskové oriešky v plnke ma zaujali, receptík si ukladám
sirup
Recept dobrý, ale tá fotka je fáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááákt nekvalitnááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá…
lianka
Receptík ma zaujal, vyzerá to byť výborné pečivko, len by som chcela vedieť, či tie lieskovce majú byť celé, drvené alebo mleté.
orchidea
Poznám jadranskú tortu a tá je výborná, takže aj tvoje rezy budú vynikajúce...recept si ukladám
sissi34
sirup!!!!nič proti tebe,ale asi ty si nekvalitnýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý!!!!!!!
sissi34
kukulienka71-staraj sa laskavo o seba!!!!Ja píšem podla toho,kolko mám času!!No a ked niečo prehliadnem,tak svet sa predsa nezruti!!!
svedka
@kukulienka71 ti napisala pravdu,prave naopak,normalny clovek sa nevyjadruje tak ako ty.Fotku mas otrasnu,recept nic moc,co si vyskakujes?Uvedom sa,ako a spravas,OTRAS,prezentovat sa nadavkami....
1x ilusa
mata3636
sissi34 - a také poznáš, že: "práca chvatná, málo platná". Keď nemáš čas, nevkladaj recepty.
1x ilusa
brambora
kupte si lepsi mobil alebo fotak, alebo vkladajte recepty bez fotky. to bude asi najjednoduchsie, ved aj tak nemate cas. :) alebo nevkladajte recepty vobec. to bude asi este lepsie. :D
kukulienka71
@sissi34 , ak by si dala dobre vypracovaný recept, netrebalo by sa v komentoch vypytovať na niektoré dôležité detaily...a keďže máš málo času, nevieš reagovať promptne na otázky, ak chce niekto upiecť tie tvoje koláčiky, dokedy bude čakať,kým sa dozvie, čo chcel??? O tomto sú moje komenty, na ktoré odpovedáš nie k veci, ale vulgarizmami:-)
safran
trochu mimo recept, ospravedlňujem sa za spam: @Kukulienka , neverím, že budeš piecť recepty od @sissi :-)
a budem rada, ak si jej komenty nečítala...
kukulienka71
@safran :-) prečo nie? tie zákusky môžu byť dobré, za nič nemôžu, aj by som vyskúšala, keby som si bola istá dobrým výsledkom. Ale k tomu potrebujem presný popis, aj ked pekávam, ten recept si to zaslúži, ak je fakt dobrý.
1x lianka
yogicek
95 dní som čakal, aby som ten koláčik mohol konečne upiecť. Ani som nevedel, že dokážem byť taký trpezlivý. Ďakujem.
sissi34
kukulienka71-teraz som ta najhoršia ja!!!pOKIAL Ja viem,tak si začala ty,nie ja.Mohla si sa slušne spýtat a nie furt rýpat.Nenechám sa od zbytočne urážat.Ja som nikomu nikdy neublížila:(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia