Jahňací hrebienok s bravčovou panenkou

eraserhead - fotkaeraserhead, 23. júna 2015
4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 vetvička
500 g




Postup

  1. 1

    1. Na vnútornej strane rebier rozrežeme okostnicu (tenkú blanu) a z vonkajšej strany rebier pomaly a vcelku sťahujeme plát mäsa až ku chrbtici. Je potrebné pracovať opatrne aby sme mäsko z mladého slovenského jahniatka nepotrhali a aby to potom aj na tanieri vyzeralo. Jednotlivé stavce nožom nasekneme - oddelíme až k mäsu. 2. Hrebienok a panenku jemne osolíme (ja som použil Flor de Sal d´Es Trenc Mediterranea), panenku zavinieme do oddeleného plátu z rebier a zafixujeme ihlami. Takto pripravené mäso necháme aspoň 1 hodinu v chlade. Rúru aj nádobu v ktorej budeme piecť vyhrejeme na 200°C, mäso s rozmarínom opatrne vložíme do nádoby a pečieme 20-25 minút. 3.Hrebienok vyberieme z rúry odstránime alobal a kým mäso dôjde dokončíme prílohu. Osolený a okorenený špenát zľahka sparíme na masle a oleji s pridaním jedného cesnaku. Poznámky: Jednotlivé rebrá dôkladne zabalíme do alobalu (aby počas pečenia nesčernali)

    Jahňací hrebienok s bravčovou panenkou - obrázok 1

Diskusia k receptu

2010
Velmi pekny luxusny recept na specialne prilezitosti



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia