Foto: eraserhead
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
1. Na vnútornej strane rebier rozrežeme okostnicu (tenkú blanu) a z vonkajšej strany rebier pomaly a vcelku sťahujeme plát mäsa až ku chrbtici. Je potrebné pracovať opatrne aby sme mäsko z mladého slovenského jahniatka nepotrhali a aby to potom aj na tanieri vyzeralo. Jednotlivé stavce nožom nasekneme - oddelíme až k mäsu. 2. Hrebienok a panenku jemne osolíme (ja som použil Flor de Sal d´Es Trenc Mediterranea), panenku zavinieme do oddeleného plátu z rebier a zafixujeme ihlami. Takto pripravené mäso necháme aspoň 1 hodinu v chlade. Rúru aj nádobu v ktorej budeme piecť vyhrejeme na 200°C, mäso s rozmarínom opatrne vložíme do nádoby a pečieme 20-25 minút. 3.Hrebienok vyberieme z rúry odstránime alobal a kým mäso dôjde dokončíme prílohu. Osolený a okorenený špenát zľahka sparíme na masle a oleji s pridaním jedného cesnaku. Poznámky: Jednotlivé rebrá dôkladne zabalíme do alobalu (aby počas pečenia nesčernali)
Diskusia k receptu