Foto: 2010
Tento tajine recept odzrkadluje chut Marockej kuchyne kombinaciu sladkej, slanej a aromatickej. Tajine je len trosku exotickejsia variacia na varenie v jednom Zobraziť celý popisTento tajine recept odzrkadluje chut Marockej kuchyne kombinaciu sladkej, slanej a aromatickej. Tajine je len trosku exotickejsia variacia na varenie v jednom hrnci , ako sa hovori v Nemecku "Eintopf".
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g alebo baranie |
|
6 mensia |
|
2 |
|
cerstva |
|
6 male |
|
1 nasekaná |
|
4 |
|
3 struciky |
|
1/2 hrnceka |
|
1 |
|
8 |
|
350 ml |
|
|
|
2 |
|
1 lyzicka |
|
1 lyzicka |
|
1/2 lyzicky |
|
1lyzica |
|
3 lyzice |
|
1 /feferónka/ |
|
Postup
-
1
Na troche oleja podusime cibulu a paradajky nakrajane na hrubsie.
-
2
Pridame na kocky nakrajanu a ochutenu jahnacinu a cesnak a kratko podusime.
-
3
Poukladame ocistenu, umytu zeleninu , do stredu dame zmes petrzlenovej a koriandrovej vnate, pridame na kusky nakrajany slany citron a poukladame dookola susene datle a na male kusky nakrajanu chilli papricku.
-
4
Pridame paradajky vo vlastnej stave a podlejeme vodou podla potreby , ochutime ( nepridame sol lebo mame slane citrony ) a na koniec polejeme lyzicou medu. Dame zakryte do rozohriatej rury na cca 1 hodinu( zalezi od masa).
-
5
Servirujeme s kouskousom alebo len tak s arabskym chlebom...dobru chut
Diskusia k receptu