Jahňacia roláda s medvedím cesnakom

eraserhead - fotkaeraserhead, 2. mája 2015
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Ja som použil mäso ktoré som obrezal z rebier mladého jahniatka, nakoľko bolo jahniatko malé musel som zošiť dva kusy. Mladé jahniatka sú veľmi chutné zvieratká a preto aj jedlo z ich mäsa bude chutné ....... Plát mäsa, okoreníme práve zomletým korením a osolíme, naukladáme čerstvý medvedí cesnak a zrolujeme do rolády, zviažeme špagátom. Roládu sprudka opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 180 a 30 minút.

  2. 2

    Mäso vyberieme z rúry a kým dôjde pripravíme si prílohu. Cukinu nakrájame na väčšie kusy a zľahka opečieme s cesnakom na panvici, keď je hotová pridáme listy medvedieho cesnaku a iba necháme zostatkovým teplom z panvice zavädnúť. Jemne solíme a koreníme. Cesnak s cukinou uložíme na tanier a na vrch uložíme plátky jahňacej rolády.

Diskusia k receptu

farbuska
pekné využitie mäsa z rebierok. to mi nikdy neprišlo na um, vždy len guláš, karí a pod. vďaka za námet.
radox1
super,5* za nemucenie masa dlhou tepelnou upravou.
denyany
To muselo byť vynikajúce! A páči sa mi aj príloha.
motyka
Pre mňa veľmi vhodný, pekný a určite aj veľmi chutný receptík. Všetko máme, aj keď medvedí cesnak už len z mrazničky, ale výsledok bude určite aj tak výborný. Vyskúšam na najbližšie 3-dňové voľno a ďakujem za inšpiráciu.5*.
eraserhead
farbuska
pridal by som aj inštruktážne video ako pekne získať ten plát z rebier
ale kod na externy web tu nie je povolený
sara8
Nádherné, keď som videla názov a foto autor bol jasný!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia