Foto: eraserhead
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ja som použil mäso ktoré som obrezal z rebier mladého jahniatka, nakoľko bolo jahniatko malé musel som zošiť dva kusy. Mladé jahniatka sú veľmi chutné zvieratká a preto aj jedlo z ich mäsa bude chutné ....... Plát mäsa, okoreníme práve zomletým korením a osolíme, naukladáme čerstvý medvedí cesnak a zrolujeme do rolády, zviažeme špagátom. Roládu sprudka opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 180 a 30 minút.
- 2
Mäso vyberieme z rúry a kým dôjde pripravíme si prílohu. Cukinu nakrájame na väčšie kusy a zľahka opečieme s cesnakom na panvici, keď je hotová pridáme listy medvedieho cesnaku a iba necháme zostatkovým teplom z panvice zavädnúť. Jemne solíme a koreníme. Cesnak s cukinou uložíme na tanier a na vrch uložíme plátky jahňacej rolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pridal by som aj inštruktážne video ako pekne získať ten plát z rebier
ale kod na externy web tu nie je povolený