Jahodovo-smotanová torta

terkas - bez fotkyterkas, 26. apríla 2012
Jahodovo-smotanová torta
Foto: terkas
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
4 ks
4 ks
1 kg
3 PL




Postup

  1. 1

    Očistené a umyté jahody si nakrájame na plátky. Do každej kyslej smotany vysypeme jeden sáčok vanilkového cukru a rozmiešame. Do jednej smotany pridáme ešte 2 čajové lyžičky granka a budeme mať jednu hnedú plnku.

  2. 2

    Na dno tortovej (najlepšie okrúhlej otváracej) formy si poukladáme piškóty. Vylejeme nato smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom a poukladáme nato nakrájané jahody (môžeme aj pocukrovať). Opäť dáme piškóty, smotanu vymiešanú s cukrom a grankom a jahody ešte raz zopakujeme ale so smotanou zmiešanou len z vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Ozdobíme podľa fantázie, posypeme grankom a dáme stuhnúť do chladničky :)

Diskusia k receptu