Jamajská tekvicová polievka

nitakimuri - bez fotkynitakimuri, 31. októbra 2011
Jamajská tekvicová polievka
Foto: nitakimuri

túto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú Jamajčania najmä ráno - kupujú si ju vo fastfoodoch ako Zobraziť celý popistúto jednoduchú pikantnú tekvicovú polievku, ktorá výborne zahreje, zasýti a pritom je diétna, jedávajú Jamajčania najmä ráno - kupujú si ju vo fastfoodoch ako si my kupujeme hamburgery. Domáca, pripravená s láskou, však chutí najlepšie!:-)

3
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1 PL
1/2 kávovej L
1 ČL
2 šálky
1 PL
1




Postup

  1. 1

    tekvicu nakrájame na kocky a vo vode uvaríme do mäkka - asi 15 min. Potom ju v mixéri zmixujeme spolu s mliekom na kašu.

  2. 2

    V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu.

  3. 3

    Pridáme rozmixovanú tekvicu, primiešame múku, soľ, korenie, povaríme 3 min a odstavíme z plameňa. Polievka má byť krémová, môžeme ju dochutiť šampiňónmi, hráškom, príp. inou vhodnou zeleninou. Dobrú chuť!:-)

    Jamajská tekvicová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia