Tento recept mám ešte od babičkinej kolegyne. Je jednoduchý a výborný, preto ho robím vždy keď len môžem.
príprava
Postup
-
1
Na oleji si osmažíme jednu strednú cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme červenú papriku a dusíme na nej kuracie prsia, stehná (alebo aj krídelka) približne 40-45 minút pod pokrievkou.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame na polmesiačiky (nie príliš malé) a rozložíme ich na plechu, ktorý sme vypláchli vodou. Polejeme ich mierne olejom, premiešame a dochutíme vegetou a celou i mletou rascou. Zemiaky dosypeme nakrájanou cibuľou (nakrájanou na tenké plátky). Takto pripravené zemiaky pečieme pri 200-210°C asi 50 minút.
- 3
Ak sú zemiaky aj mäsko mäkké, na plech so zemiakmi porozkladáme kuracie časti, podlejeme šťavou, ktorá nám zostala a polejeme kečupom a kyslou smotanou. Môžeme dopiecť približne 5 minút, aby sa chute spojili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu