Kura na zemiakoch

mojakava20 - bez fotkymojakava20, 29. novembra 2014

Tento recept mám ešte od babičkinej kolegyne. Je jednoduchý a výborný, preto ho robím vždy keď len môžem.

70 minút
príprava

Suroviny

5 ks (alebo stehno)
2-3 kg
2 - 3 ks
podľa chuti
2 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme jednu strednú cibuľku nakrájanú nadrobno. Pridáme červenú papriku a dusíme na nej kuracie prsia, stehná (alebo aj krídelka) približne 40-45 minút pod pokrievkou.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame na polmesiačiky (nie príliš malé) a rozložíme ich na plechu, ktorý sme vypláchli vodou. Polejeme ich mierne olejom, premiešame a dochutíme vegetou a celou i mletou rascou. Zemiaky dosypeme nakrájanou cibuľou (nakrájanou na tenké plátky). Takto pripravené zemiaky pečieme pri 200-210°C asi 50 minút.

  3. 3

    Ak sú zemiaky aj mäsko mäkké, na plech so zemiakmi porozkladáme kuracie časti, podlejeme šťavou, ktorá nám zostala a polejeme kečupom a kyslou smotanou. Môžeme dopiecť približne 5 minút, aby sa chute spojili.

Diskusia k receptu

micanela
ked som videla tu fotku ani som nemala chut pozerat recept - a pritom je pekny



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia