Kurací špíz v medovej marináde

7sjuz - bez fotky7sjuz, 7. februára 2013
Kurací špíz v medovej marináde
Foto: 7sjuz
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
8 ks
4 ks
5 ks
3 lyžice
4 lyžice
2 lyžice
4 lyžice
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso si nakrájame na kocky, šampiňony a papriku na väčšie kúsky a párky na kolieska. Nakrájané kuracie mäso dáme odstáť aspoň 6 hodín do chladnicky v medovej marináde.

  2. 2

    Marináda: med,kečup,olej,trocha citronovej šťavy, sojovu omacku, soľ,korenie a bylinky zmiešame a potrieme ňou mäso.

  3. 3

    Na špíz napichujeme striedavo mäso,papriku,párok a šampiňony. Poukladáme na plech a pečieme pri 200 stupnoch cca 25-30 min. Podávame so zeleninkou, alebo kto chce, tak so zemiakmi. Ja som ešte mala syrovú omáčku tak aj ňou som si mäso poliala:)

Diskusia k receptu

anina6
Celkom sa mi pozdáva tvoj receptík, ukladám. Akurát by som to robila asi bez tých párkov.
mamatata2
Recept hodný vyskúšania , vyskúšam možno už na nedeľu, ale asi tiež bez tých páročkov.
dadajka
malinko som sa poplietla z receptu ale ... pochopila som a môzem povedat ze ta marinada (i ked som miesto kecupu dala rajc. stavu) je fantasticka, som zvedava co to urobi s mäsom ked sa v nej odlezi, to bude istotne basta



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia