Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob fotorecept
Foto: janaalizibolenova
Možno, že niekto z Vás takto rezne pripravuje už dlhé roky, no ja som sa stretla s touto formou prípravy po prvýkrát až v Zobraziť celý popisMožno, že niekto z Vás takto rezne pripravuje už dlhé roky, no ja som sa stretla s touto formou prípravy po prvýkrát až v manželovej rodine. Odkedy som jedla takto robené rezne, inak ich už ani nerobím :-D
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia / hovädzie mäso si umyjeme a narežeme na rezne. (Pozn. Tu je dostať kúpiť už hovädzie mäso naporcované na rezne - viď obrázok). Rezne si osolíme a dáme do nádoby, ktorá sa dá uzavrieť (napríklad hrniec).
-
2
Cibuľu si ošúpeme, umyjeme a mixérom pomixujeme najemno. Takto najemno pomixovanú cibuľu pridáme k rezňom (kuracím / hovädzím), poriadne premiešame, aby sa nám cibuľa dostala všade, prípadne môžeme vrstviť = vrstva rezňov - vrstva cibule. Čím viac cibule, tým lepšie. Nádobu, v ktorej máme rezne zavrieme a dáme do chladničky odležať do druhého dňa.
-
3
Na druhý deň vyberieme rezne z chladničky, očistíme od cibule, obalíme v trojobale a vypražíme. Niekedy hovädzie rezne obalené v trojobale, dám pred vložením do oleja ešte do rozšľahaných vajíčok. Čiže sú zhruba na spôsob obrátených rezňov.
-
4
Vypražené rezne dáme odkvapkať od oleja na sitko.
-
5
Hovädzie rezne môžeme ešte ďalej spracovať v tlakovom hrnci, aby boli krásne mäkké. Do tlakového hrnca nalejeme vodu (cca 3dcl), dáme parák a naň naukladáme rezne. Paríme približne 30 minút.
Kde je neni dostat meso naporcovane na rezne????
Na Marsu???
varecha.pravda.sk/recepty/pampusikove-opite-rezne-fotorec...