Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob fotorecept

janaalizibolenova - bez fotkyjanaalizibolenova, 20. júla 2011

Možno, že niekto z Vás takto rezne pripravuje už dlhé roky, no ja som sa stretla s touto formou prípravy po prvýkrát až v Zobraziť celý popisMožno, že niekto z Vás takto rezne pripravuje už dlhé roky, no ja som sa stretla s touto formou prípravy po prvýkrát až v manželovej rodine. Odkedy som jedla takto robené rezne, inak ich už ani nerobím :-D

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

alebo:
ďalej:




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia / hovädzie mäso si umyjeme a narežeme na rezne. (Pozn. Tu je dostať kúpiť už hovädzie mäso naporcované na rezne - viď obrázok). Rezne si osolíme a dáme do nádoby, ktorá sa dá uzavrieť (napríklad hrniec).

    Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu si ošúpeme, umyjeme a mixérom pomixujeme najemno. Takto najemno pomixovanú cibuľu pridáme k rezňom (kuracím / hovädzím), poriadne premiešame, aby sa nám cibuľa dostala všade, prípadne môžeme vrstviť = vrstva rezňov - vrstva cibule. Čím viac cibule, tým lepšie. Nádobu, v ktorej máme rezne zavrieme a dáme do chladničky odležať do druhého dňa.

    Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň vyberieme rezne z chladničky, očistíme od cibule, obalíme v trojobale a vypražíme. Niekedy hovädzie rezne obalené v trojobale, dám pred vložením do oleja ešte do rozšľahaných vajíčok. Čiže sú zhruba na spôsob obrátených rezňov.

    Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypražené rezne dáme odkvapkať od oleja na sitko.

    Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hovädzie rezne môžeme ešte ďalej spracovať v tlakovom hrnci, aby boli krásne mäkké. Do tlakového hrnca nalejeme vodu (cca 3dcl), dáme parák a naň naukladáme rezne. Paríme približne 30 minút.

    Kuracie / hovädzie rezne na egyptský spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lucylee
Zaujimave. Ja som zistila, ze sa na rezne super hodi aj cesnak! Vcera som robila tiez rezne, ale take zdravsie, nie v trojobale. Urcite vyskusam.
pivonka
Tiež som sa s týmto postupom ešte nestretla. Janka, cibuľa spôsobí, že sú hovädzie rezne dostatočne mäkké? Obyčajne sa dávajú ešte "dôjsť" do rúry podliate trochou vody (!židovské rezne").
lucylee
A nie je ta hovadzina tvrda? Netreba ju najprv obvarit? V zivote som neskusala obalit a vyprazit hovadzinu.
jody
Toto sa mi páči, budem ale striedať cesnak - cibuľa. ALebo polovicu naložím tak a polovicu inak. :-)
lucylee
@stanislavsestak nie su to obycajne rezne, lebo pokial viem, u nas sa nenakladaju do rozmixovaneho cibuloveho zakladu a malokedy hovadzie.
janaalizibolenova
@lucylee , @pivonka , ano aj cesnakova marinada je super, je to jemnucka hovadzinka, ktoru netreba zvycajne dorabat inak, preto ich specialne takto predavaju, ale zabudla som doplnit do postupu, ze ich davam este do tlakoveho hrnca, moc som sa ponahlala ulozit recept :-D urcite ju ale neobvaraj, to je potom uplne ine , @jody , ako vam doma chuti :-D @stanislav , ano rezne uplne obycajne a si ty predstav, ze na slovensku som sa v zviote nestretla s tym, ze by som dostala kupit maso HOVADZIE naporcovane na rezne, len velky kusisko masa, ktory som si musela sama naporcovat na rezne...cize - slovensko = mars????
dorisa
Keď som bola dievča:), tak sme doma hovädzinu vyprážanú jedla, ale ja sa teraz bojím vyprážat, že mi to nevyjde. Tento recept vyskúšam. Rezne sú krásne.
janaalizibolenova
@dorisa , dakujem, cely figel je v podstate v tom, ze hovadzina, ked sa vypraza, sa nadmerne scvrkne oproti napriklad takym kuracim reznom... ako sa scvrkava, praska trojobal a šťava z masa strieka na vsetky strany a v oleji robi taky neporiadok, ako asi ked sa do horuceho oleja naleje voda, cize to vsade prska, strieka, preto vacsinou hovadzie rezne obalim najprv v trojobale, potom este pred vlozenim do oleja vo vajicku, to vajicko spravi taky hrubsi obal, ktory nepraskne, rezen sa scvrkne dnu v tom obale, ale obal nepraskne a teda šťava nevyteka a neprska....manzel ich moc ale v tom vajicku nema rad, lebo ho ten "trojobal" hrozne zasycuje :-D ja ich tak robim rada, lebo nemam oprskanu celu kuchynu :-D
mamaoli
dnes sme mali taky vegie obed, ale tieto rezne mi teraz vrtaju v hlave........dala by som si veru velmi :-)
jerica
@janaali.... samozrejme hovädzie trvá dlhšie vysmážať ale v tlakáči ako robíš ty je tiež zaujímavé:-)) Čo má k tomu ako prílohu svokor rád?
používateľ nemá avatar
mb
mb
nakolko som egyptsky fanusik, ukladam do KK.
jerica
Janka , to ste mali sviatok že si robilla ako pre závodku? Mega panvicu poznám , našťastie už nemusím toľko vyvárať:-))
janaalizibolenova
@jarka , robila som 63 kusov dokopy, a tolko preto, lebo cez ramadan tu nebudem a bolo mi luto nechat manzela na fastfoodoch, tak mu robim zasoby do mraziaka na cely mesiac...uz len par veci mu dorobim a este sa chystam nejake kolaciky mu upiect a s kludnym svedomim mozem ist domov :-D
evanaaa
Jankaali, je to skoro ako tie obrátené rezne, aj tie sú v origináli len z hovädzieho mäsa, iba sa robia v rúre a sú len v strúhanke a vo vajciach a mäkkúčke, asi to poznáš. Mimochodom, moja mama a niekedy aj ja, aby to rýchlejšie šlo, vyprážala rezne - bravčové, v rúre. Ale ak tvoj manžel nemá rád hrubú "kôru", bolo by ideálne pre neho takto spraviť, v tej trúbe. Ale tvoj recept s tou cibuľou je originálny, len sa chcem spýtať, či nie je mäso trochu nahorklé, lebo ak sa mixuje surová cibuľa, zhorkne, čo sa aj mne stávalo, kým som to nevedela.
evanaaa
Jankaali, je to skoro ako tie obrátené rezne, aj tie sú v origináli len z hovädzieho mäsa, iba sa robia v rúre a sú len v strúhanke a vo vajciach a mäkkúčke, asi to poznáš. Mimochodom, moja mama a niekedy aj ja, aby to rýchlejšie šlo, vyprážala rezne - bravčové, v rúre. Ale ak tvoj manžel nemá rád hrubú "kôru", bolo by ideálne pre neho takto spraviť, v tej trúbe. Ale tvoj recept s tou cibuľou je originálny, len sa chcem spýtať, či nie je mäso trochu nahorklé, lebo ak sa mixuje surová cibuľa, zhorkne, čo sa aj mne stávalo, kým som to nevedela.
evanaaa
Nechcelo sa mi to vytlačiť, klikla som dvakrát - prosím ťa, vymaž ten jeden koment.
alexdidi
Zaujímavý spôsob prípravy rezňov, ktorý iste vyskúšam....ja pri vyprážaní rezňov používam proti prskaniu na prikrytie špeciálne ploché sitko s rúčkou....
janaalizibolenova
@Evka (?) = evanaaa, ano obratene rezne poznam, mamina ich robievala len velmi vynimocne a dost hrube, to bol u nas sviatok vtedy... :-D skusim v rure, len v rure nerada moc robim len jedno jedlo, nakolko mam obrovsku ruru, v ktorej obvykle peciem 4 druhy obedov naraz...tak musim vymysliet, co este k tomu pridam :-D neboj, maso voobec nie je nahorkle, naopak, pride mi stavnatejsie, take chutnejsie, vynimocnejsie...inak uz rezne nerobim, ked nahodou zabudnem rezne nalozit, tak urobim po slovensky, ale nie je to ono....komentar uz bohuzial vymazat nemozem....prepac, @alexdidi , myslim, ze neobanujes...
evanaaa
No, Jankaali, hoď tam ( do rúry) ešte zemiaky, prípadne daj do iného plechu zeleninku na grilovanie, u nás je aj grilovacie korenie na ňu, a máš plnú rúru, ešte prihoď kúsok mäsa na pečenie.......heh, ale ti radím..... Mne by sa zišla taká rúra, ale musela by som mať ešte jednu, menšiu.
janaalizibolenova
ja si vzdy naplanujem viac chodov, ked idem zapnut ruru, alebo tak si to rozplanujem, ze si pripravim kysnute cesta a popri tom peciem...
leja3
super Jani, idem ja ja skusit :) a uvitam este viac receptikov :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia