Kuracie s hribami v smotanovo vinovej omacke

2010 - bez fotky2010, 1. novembra 2010
Kuracie s hribami v smotanovo vinovej omacke
Foto: 2010

Nevedel som ako tento recept nazvat podla mna je uz asi daco podobne prilozene.Toto je tak najskor taka varianta francuzkeho kuracieho fricassee. Vyskusajte ... Zobraziť celý popisNevedel som ako tento recept nazvat podla mna je uz asi daco podobne prilozene.Toto je tak najskor taka varianta francuzkeho kuracieho fricassee. Vyskusajte ... budete prekvapeni.

4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g  - bez kostí a kože
500 g nakrajane na mensie kusky
200 ml
400 ml
250 ml
1 lyzica čerstvá
4 lyzice
1 lyzica
1
50 g (anglická) prerastaná




Postup

  1. 1

    Kuracie stehna bez koze a kosti som nakrajal na vacsie kusky pokorenil zlahka pomukoval a dal oprazil -zatiahnut na troche oleja zo vsetkych stran . cca 5 minut. Zalial som vyvarom pridal listky salvie a dal dusit na znizenom plameni cca 25 minut.

  2. 2

    Na troche oleja som dal oprazit na male kusky nakrajanu slaninu a cibulu do sklovita. Pridal som mensie umyte sampiony nkrajane na polky.Zvysil plamen poriadne premiesal a pridal biele vino a dal zakrite dustit na cca 5 minut tak aby sa rychlo spravili plus sa redukovala stava.

  3. 3

    Ked bola kura hotova vybral som ju na von a odlozil ,( aby sa mi dalej nevarila). Pridal som do stavy hriby varene vo vine a nechal dusit aby som zvysil hustotu. Pridal som lyzicu masla a sladku smotanu a vsetko som zmiesal a prevaril ( takyto komplikovany proces sa da obist pridanim muky a zahustit... Nakoniec som vlozil do omacky hotove maso a prehrial premiesal cca 2 minuty a ochutil .

  4. 4

    Servirovali sme s pastou take vacsie penne-tortiglione.

Diskusia k receptu

kucharronald
Mňaaamy...takéto omáčky môžem :) Jedol by som celý deň :) Niekedy vyskúšam :) ďakujem :)
gittka
takéto rýchlovky mám rada a zvlášt,ked sa k tomu papajú cestovinky.mnam!!!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
určite vyskúšam. Smotana a údená slanina je vynikajúca kombinácia takt dobrá.
jerica
omáčky môžem a s hríbami aj každý deň. (KK) mňamka:-))
bozulka
Takéto robievam,mali sme včera len boli vrtulky.Múku nedávam,smotana zahustí.Pekne popísané.
sjuz
stačilo mi prebehnúť len suroviny a viem, aká perfektná chuť to bude! KK:)
remcula
Hmm, to se mi moc líbí!! S tím vínkem hodně zajímavé!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia