Foto: 2010
Nevedel som ako tento recept nazvat podla mna je uz asi daco podobne prilozene.Toto je tak najskor taka varianta francuzkeho kuracieho fricassee. Vyskusajte ... Zobraziť celý popisNevedel som ako tento recept nazvat podla mna je uz asi daco podobne prilozene.Toto je tak najskor taka varianta francuzkeho kuracieho fricassee. Vyskusajte ... budete prekvapeni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g - bez kostí a kože |
|
500 g nakrajane na mensie kusky |
|
200 ml |
|
400 ml |
|
250 ml |
|
|
|
1 lyzica čerstvá |
|
|
|
4 lyzice |
|
1 lyzica |
|
1 |
|
50 g (anglická) prerastaná |
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehna bez koze a kosti som nakrajal na vacsie kusky pokorenil zlahka pomukoval a dal oprazil -zatiahnut na troche oleja zo vsetkych stran . cca 5 minut. Zalial som vyvarom pridal listky salvie a dal dusit na znizenom plameni cca 25 minut.
- 2
Na troche oleja som dal oprazit na male kusky nakrajanu slaninu a cibulu do sklovita. Pridal som mensie umyte sampiony nkrajane na polky.Zvysil plamen poriadne premiesal a pridal biele vino a dal zakrite dustit na cca 5 minut tak aby sa rychlo spravili plus sa redukovala stava.
- 3
Ked bola kura hotova vybral som ju na von a odlozil ,( aby sa mi dalej nevarila). Pridal som do stavy hriby varene vo vine a nechal dusit aby som zvysil hustotu. Pridal som lyzicu masla a sladku smotanu a vsetko som zmiesal a prevaril ( takyto komplikovany proces sa da obist pridanim muky a zahustit... Nakoniec som vlozil do omacky hotove maso a prehrial premiesal cca 2 minuty a ochutil .
- 4
Servirovali sme s pastou take vacsie penne-tortiglione.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu