Kuracie oškvarky fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 28. marca 2011

Pre mnohých odpad, pre mňa delikatesa. Navyše z jedného získam dve, vytopený tuk sa dá daľej používať v kuchyni.

5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Použijem toľko suroviny koľko máme k dispozícii.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kože a tuk nakrájame na kúsky.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na panvicu a na miernom ohni ponecháme ich vlastnému osudu.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ubehlo 10 minút, sem tam premiešame.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ubehlo 40 minút. Keď sú kuracie oškvarky zlato hnedé, proces ukončíme.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie oškvarky podávame teplé. Tuk necháme stuhnúť.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Stuhnutý tuk skladujeme v chlade. Používame v kuchyni ako rovnocenný ekvivalent živočíšnych tukov.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sjuz
zaujímavé...toto mi nenapadlo:), aj keď prepečený tuk...no ale povedzme že z času načas:))
určite skúsim:)!
kata50
Prečo všetko nezdravé je tak neskutočne dobréééééé. :-))
pusta
tiež to tak robím, nielen z kuracej ale aj z husacej a kačacej kože, je to super a dobré dakším spracovaním aj na vynikajúce nátierky
gittka
ja som sa práve v sobotu u sestry čudovala,že škvarí tučné sadlo s kureniec...asi to nie nič nezvyčajné...musím aj ja skúsit
abend
Robím tak isto, oškvarky nekonzumujem, ale tuk mám uložený v chladničke a pridávam ho napr. do zeleninovej polievky, zlepší chuť polievky.
jody
To boli asi domáce kurence, či?
eraserhead
@sjuz tuk nie je prepečený robí sa to pomaly tak ako bravčové škvarky. Kura som kúpil v supermarkete, keby to bolo z domácej sliepky tuk by bol krásne do žltej farby. Spôsob tejto prípravy mám z Oravy
matata1
Mňam! Ja škvarky tiež milujem! A hlavne teplé!!! Takéto kuracie (kačacie, husacie) chutia báječne. Keď ich nestihnem skonzumovať hneď čo stáva málokedy), tak si ich prihrievam v mikrovlnke. Taktiež sú výborné sú zaliate vypraženou mastičkou, a po stuhnutí šup na chlebík...
moli
Júj,mňamka!Keď som bola dieťa naša mamka si pri 6-ich deťoch vždy dala námahu a často nám vypiekla takéto úžasne chrumkavé oškvarky!Už moc dávno som si nedopriala túto dobrotu a myslím si že je najvyšší čas to zmeniť :o)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia