Foto: janaalizibolenova
u nás doma je to skutočná delikatesa, vždy sa po ňom zapráši a neostane nám už nič na večeru :-D
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľky, prsia a papriky si nakrájame na pásiky. Olivy si odkôstkujeme a nakrájame na koliečka.
- 2
Do mištičky si dáme 3PL majonézy, 1PL kečupu, 1PL octu a zmiešame. Do tejto zmesi pridáme pol ČL čierneho korenia a pol ČL červenej papriky a zmiešame.
- 3
Kuracie prsia si dáme na panvicu s olejom a restujeme, kým nám zbelejú. Potom pridáme tri štipky soli, tri štipky čierneho korenia a tri štipky kari korenia, kto má rád viac korenené, môže pridať viac - opatrne však so soľou, lebo budeme ešte pridávať olivy, majonézu a kečup! tak aby nebolo mäsko moc slané.
- 4
Postupne pridáme nakrájanú cibuľku, zelenú papriku a necháme restovať, aby nám trošku paprika zmäkla, kto má rád chrumkavejšiu papriku, nemusí dlho restovať. Pridáme nakrájané olivy, restujeme.
- 5
Nakoniec pridáme zmes majonézy, kečupu, octu a korenín a necháme ešte chvíľočku na ohni.
- 6
Poznamka: Kto je majonézový a kečupový, môže podľa jeho predstáv pridať viacej zmesi majonéza+kečup+ocot+koreniny. Ako prílohu používam zemiakovú kašu. Vhodné by boli aj hranolky, ale už v samotnom mäsku je olej, majonéza a kečup :-D Toľko kalórii pre mňa stačí :-D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
miska, je to mnam mnam :-D
Slnieckosom urcite vyskusaj, myslim, ze neobanujes, moj manzel by to jedol najradsej kazdy den :-)