Kuracie prsia so slaninkou a nivovou omáčkou

slavkabis - fotkaslavkabis, 7. januára 2015
Kuracie prsia so slaninkou a nivovou omáčkou
Foto: slavkabis

Je to klasika, ktorú pozná asi každý, ale ja som trošku prsíčka upravila po svojom, aj keď priznávam, že dieru do sveta som tým Zobraziť celý popisJe to klasika, ktorú pozná asi každý, ale ja som trošku prsíčka upravila po svojom, aj keď priznávam, že dieru do sveta som tým receptom neurobila :).

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
12 ks
6 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som si umyla a každý kus prerezela pozdĺž na polovicu, tak aby nám vznikli dva kúsky rezňov. Naklepala som ich, osolila, okorenila a dala na grilovaciu panvicu, kde som ich opekala, kým prsia nebli hotové

  2. 2

    V hlbšej panvici, woku, alebo v menšom hrnci (ako je kto zvyknutý) som si naliala smotanu na varenie (nesolila, nakoľko Niva je dosť slaná) a zohrievala. Keď ide vrieť, rozdrobíme do nej syr Niva a necháme rozpustiť. Keď je mäsko hotové z oboch strán, pred vybratím položíme plátok syru na mäsko, nech sa trochu roztopí, alebo syr uložíme na horúci kurací rezeň na tanieri. Medzi tým si slaninku nakrájame na tenšie plátky a opekáme trebárs na grilovacej panvici, kde sme grilovali kuracie mäsko. Ja som opekala slaninku s mäsom na striedačku

  3. 3

    Na tanier si položíme kurací rezeň s plátkom syra, uložíme slaninku a prelejeme s omáčkou. Prílohu som zvolila hranolky, ale každý si urobí prílohu podľa svojej chuti. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia