Kuracie prsia s broskyňou a syrom

eraserhead - fotkaeraserhead, 3. marca 2013

variácia na toto slovenské národné jedlo (samozrejme až po vyprážanom syre)

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso si rozrežeme na tenký plát, solíme a koreníme čerstvo pomletým korením, posypeme nasekaným petržlenom a tymiánom, položíme plátky broskyne.

    Kuracie prsia s broskyňou a syrom - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou potravinovej fólie spravíme malú roládu, prípadne zafixujeme špáradlami. Solíme a koreníme čerstvo pomletým korením, pokropíme olejom a hojne posypeme tvrdým syrom (ja som použil parmezán). Dáme piecť do vyhriatej rúry 180°C a 15-20 minút.

    Kuracie prsia s broskyňou a syrom - obrázok 2
  3. 3

    nezabudnite po ľahkom obede na koláč

Diskusia k receptu

elixir
To môže byť ozaj výborné, s ovocím vnútri :) Tiež niekedy skúsim.
michsamant
Krasa, u mna bude v sezone mango a koriandrova vnat, ostate sa da zohnat. A ten kolac vyzera tiez perfektne.
gordonko
aj mne sa fotka páčí ..... a tie kur. prsia vyzkúšam ....už som podobné robil no nie ako roládu
babidka
@erashead :-) Ty a "taky" recept ? Mas ale pravdu - nie je to to iste ...aj tak sa da ! Aby to bolo chutne , napadite a aj dobre to vyzeralo ...
evusik
názorná ukážka ako sa z otrepanej slovenskej klasiky dá spraviť príťažlivé, chutné jedlo...
2010
Ty nas tu klames ,
1- narodne jedlo musi obsahovat Vegetu
2-syr crievkovy
3-stuzeny tuk
4-aspon kilo zemiakov ako prilohu
no co musim priznat aj tak je to super :-)
violeta
@2010 , kilo varenych zemiakov posypanych vegetou, poliatych roztopenou herou a dozdobenych syrom v crievku je za tanierom s roladou :-D
radost
ja poviem iba toto:
mne stačí úvodné foto../bo som najedená/..taká som ja skromná žena...mať tak doma @gordonka..plus..teba-jedla bych menej so šmalcom chleba...:-)))jedlá + foto máš tu súce...ja prídem i nabudúce...:-))
tiginko
brrr, strašne ma striaslo pri predstave prílohy spomenutej @violetou . Pekná roládka, škoda, že ja mäso s ovocím veľmi netoto...
angast
A zaliať všetko Vifonkou, aby to bolo šťavnaté
margaretka28
@angast :-))))))) no neviem kto je Ho či Min, ale si sa trochu pomýlil a zabudol si na predponu ne pred slovom chutné.:-) Ale dakujem za vysvetlenie:-)))
margaretka28
@kimlo , šak ked ti chutia daj si, ja nemôžem v obchode ani prejsť okolo regála, kde sú podobné veci vyložené, lebo mi to nevonia:-(
afataga
@angast mnam mnam, ty nezbednik ale mi robis chutky :-)))
@margaretka28 ved bolo aj ho-ci-minovo mesto, ty isto blicovala :-) mne tiez tie veci smrdia, vzdy bezim s vozikom okolo ako Juantorena :-)
ericek
velmi pekna :D ...ja robim ale s syrom a sumkov a brokolicov :Dale s kusim aj tuto :D
eraserhead
@2010 žiaľ vegetu som minul na suché "marinovanie" pangasa, ktorý sa neskôr bude konfitovať v here a potom k tomu spravím črievkovu mňamkovu omáčôčku ............. to bude ale šmakuláda.
Ten ajdam s kečupom by sa mi celkom hodil na bryndzové halušky, bude to taká fúzia............ a na jedálnom lístku to budeme ponúkať ako "bača v supermakete"
tiginko
@2010 ten recept sa mi veľmi páči, už ho mám aj odložený a použijem pri najbližšej grilovačke. Len ten rum tam nikde nefiguruje... má sa konzumovať zrejme počas toho grilovania, že? :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia