Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami fotorecept

isabellafly - fotkaisabellafly, 13. mája 2011

Hoci som použila rôzne cudzokrajinné koreniny nemôžem jedlo zaradiť do konkrétnej kuchyne, ba ani do slovenskej, aj keď som slovenka, tak si vyberte sami Zobraziť celý popisHoci som použila rôzne cudzokrajinné koreniny nemôžem jedlo zaradiť do konkrétnej kuchyne, ba ani do slovenskej, aj keď som slovenka, tak si vyberte sami kam by to malo patriť, ja to totiž neviem. Korenie garam masala som si pripravila podľa receptu užívateľky michsamant a zapojila som trocha svoju fantáziu. Prajem dobrú chuť.

5
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
MARINÁDA:
1-2 ČL
z 1 citróna
2 PL
1/2 ČL
1/2 ČL mletý
1 PL sladká
1 PL
VARENIE:
1 ks
3 strúčiky
2 PL
1 PL
1 konzerva (cca 300ml)
1 ks
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na kocky a dáme si deň vopred do marinády.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si suroviny: smotanu rozrobíme so šťavou z kompótu, mandarinky si zatiaľ dáme bokom. Nakrájame si cibuľu a cesnak na kocky.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici si na troche olivového oleja opražíme cibuľu s cesnakom spolu s cukrom a sójovou omáčkou.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme mäso s marinádou a pražíme na prudkom ohni kým sa mäsko nezatiahne. Trochu osolíme.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme drvené paradajky.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na slabom ohni asi 10 minút. A nejak takto to potom vyzerá.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na koniec pridáme rozrobenú smotanu a mandarinky. A ešte približne 5 minút povaríme na silnejšom ohni. Prípadne dosolíme ak treba.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A hotovo. Podávať môžeme s čímkoľvek. Dobrú chuť.

    Kuracie s garam masala v smotanovej omáčke s mandarinkami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

jody
Nie je to moc sladké? Láka ma to, ale ak je to prisladké, nebudú mi to doma jesť...
3sandra3
fakt si neviem predstaviť túto chuť,,, kyslá smotana, paradajky, mandarinky.... sladká šťava z mandariniek tam zrejme nejde
isabellafly
kedze garam masala je korenie ktore obsahuje mnozstvo skorice a klincekov, tak sa to na taketo jedlo na sladko celkom hodi... mne osobne sa to prisladke nezda, ale nasladko je to urcite, u nas doma take recepty idu
@3sandra3 ta stava tam praveze tiez ide, ale ked ju tam nechces dat, tak mozes dat namiesto kyslej smotany smotanu na varenie a tu stavu mozes vyliat
kedze paradajky nie su sladke, tak chut podla mna celkom dobre vyrovnavaju...
@jody kludne to skus s obycajnou sojovou omackou a bez cukru a sama uvidis, ci by si to viac sladke zniesla, pripadne s tou smotanou na varenie ako som napisala uz vyssie a budes to mat viac na slano
fantazii sa medze nekladu :-)
isabellafly
este dodam, ze ja taketo divoke kombinacie rada robim, kvoli tomu, ze sa snazim objavovat stale nove chute a mne osobne velmi chuti azijska kuchyna kde sa vela veci robi nasladko, v poslednej dobe som trocha vdaka @michsamant pricuchla k indickej kuchyni... a snazim sa svoje kratke skusenosti vo vareni obcas aj kombinovat, kedze viem ako ktora surovina chuti pri vareni a ako sa ta chut vyvinie uz z vyskusanych receptov od inych uzivatelov... ale rozhodne recept neodporucam niekde kde su zatazeni na cisto stredoeuropsku stravu a ine moc nemusia...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia