Foto: eraserhead
Pôvod názvu nie je jednoznačný, niektorý hovoria že názov diavola je odvodený od silného ohňa a plameňov ktoré sa používajú pri príprave. Iný hovoria Zobraziť celý popisPôvod názvu nie je jednoznačný, niektorý hovoria že názov diavola je odvodený od silného ohňa a plameňov ktoré sa používajú pri príprave. Iný hovoria že je to pre použité štipľavé korenie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča, stačí aj menšie
-
2
Kurča prepolíme cez hruď, lepšie a rovnomernejšie sa mi to opečie. Pôvodný recept hovorí deliť cez chrbticu.
-
3
Prepolené kurča silno pritlačíme aby bolo čo najviac na plocho.
-
4
Kurča natrieme zmesou oleja, soli, papriky a ostatných pálivých korenín podľa toho kto koľko znesie.
-
5
Aj z druhej strany. Papriku Caienna môžeme zameniť za štipľavú mletú papriku. Netreba to však preháňať aby sme nepotlačili chuť ostatných korenín a mäsa.
-
6
Kurča dáme na dostatočne veľkú panvicu, ktorú sme potreli olivovým olejom.
-
7
Prikryjeme menšou prikrývkou a niečim zaťažíme tak aby kurča čo najväčšou plochou priľnulo k panvici. Opekáme na silnejšom ohni 5 minút.
-
8
Otočíme a opekáme na silnejšom ohni 5 minút. Toto zopakujte 4-5 krát kým nebude kurča hotové. Dĺžka úpravy závisí od hmotnosti a typu kuracieho mäsa. Môžeme však povedať že na kurča o hmotnosti 1kg budeme potrebovať 60 minút. Podávame teplé.
Recept, príprava aj konzumácia by mala byť "rustikálna", zabudni na príbory a obrusy ......