Kurča alla diavola

eraserhead - fotkaeraserhead, 4. apríla 2011

Pôvod názvu nie je jednoznačný, niektorý hovoria že názov diavola je odvodený od silného ohňa a plameňov ktoré sa používajú pri príprave. Iný hovoria Zobraziť celý popisPôvod názvu nie je jednoznačný, niektorý hovoria že názov diavola je odvodený od silného ohňa a plameňov ktoré sa používajú pri príprave. Iný hovoria že je to pre použité štipľavé korenie.

3
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Kurča, stačí aj menšie

    Kurča alla diavola - obrázok 1
  2. 2

    Kurča prepolíme cez hruď, lepšie a rovnomernejšie sa mi to opečie. Pôvodný recept hovorí deliť cez chrbticu.

    Kurča alla diavola - obrázok 2
  3. 3

    Prepolené kurča silno pritlačíme aby bolo čo najviac na plocho.

    Kurča alla diavola - obrázok 3
  4. 4

    Kurča natrieme zmesou oleja, soli, papriky a ostatných pálivých korenín podľa toho kto koľko znesie.

    Kurča alla diavola - obrázok 4
  5. 5

    Aj z druhej strany. Papriku Caienna môžeme zameniť za štipľavú mletú papriku. Netreba to však preháňať aby sme nepotlačili chuť ostatných korenín a mäsa.

    Kurča alla diavola - obrázok 5
  6. 6

    Kurča dáme na dostatočne veľkú panvicu, ktorú sme potreli olivovým olejom.

    Kurča alla diavola - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme menšou prikrývkou a niečim zaťažíme tak aby kurča čo najväčšou plochou priľnulo k panvici. Opekáme na silnejšom ohni 5 minút.

    Kurča alla diavola - obrázok 7
  8. 8

    Otočíme a opekáme na silnejšom ohni 5 minút. Toto zopakujte 4-5 krát kým nebude kurča hotové. Dĺžka úpravy závisí od hmotnosti a typu kuracieho mäsa. Môžeme však povedať že na kurča o hmotnosti 1kg budeme potrebovať 60 minút. Podávame teplé.

    Kurča alla diavola - obrázok 8

Diskusia k receptu

lubjak
oo,tak to musim skusit,nenapadlo ma takto rozrezat kura ,vyzera krasne
sjuz
tiež takto robievam kurča - tada rozplácnuté :)), mňam!
aja1616
Vyzerá veľmi chutne a lákavo, len to opekanie... veľmi pracné, keby to tak išlo len opiecť a šup do rúry:))
eraserhead
pracné je umývanie sporáka potom, to obracanie zvládneš. Ideálne by bolo robiť to vonku. Kľudne to praskni do rúry.
Recept, príprava aj konzumácia by mala byť "rustikálna", zabudni na príbory a obrusy ......
remcula
Asi bych si to udělala na grilu venku, ale super kuřátko!!
janger
Pekne, take 'rozkrocene' kuriatko:-)))! Krasne sa opecie a chrumkavy je kazdy kusok! Ved sporak sa opucuje ;-)))!
coldbery
Takto upravené kurča si určite urobím.....mňa by to ani nenapadlo....dobrý nápad.....:-)))
evanaaa
Takto rozkrojené kurča pekávam aj ja, aby sa mi lepšie prepieklo, potieram ho paprikou, ale na štiplavo ma nenapadlo, vyskúšam.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia