Kurkumové pásiky s hlivou a šampiňónmi

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
Kurkumové pásiky s hlivou a šampiňónmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
1 KL
 podľa potreby
Hubová zmes:
100 g
125 g
400 g, čerstvá (šampiňóny alebo aj lesné huby)
 čerstvá
 môžu byť čerstvé bylinky




Postup

  1. 1

    Zo surovín vymiešame cesto a vyvaľkáme ho do hrúbky cca 2 – 3 mm.

  2. 2

    Vykrajujeme z neho cestovinové pláty, ktoré varíme vo vriacej vode, kým pláty nevyplávajú na povrch.

  3. 3

    Uvarené pláty cestoviny scedíme a premiešame ich s hubami s cibuľkou restovanými na masle.

  4. 4

    Náš tip: Bylinky dajte do jedla nasekané na veľmi jemno, ale až tesne po dokončení. Vyberajte bylinky, ktoré máte radi. Ďalší tip, ako jedlo ešte vylepšiť, je preliať ho bešamelovou omáčkou, ochutenou muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu

llilla
voda staci, bezvajecne su lepsie :)) mam cerstve huby... vyskusam ... kurkumu mam rada :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia