Kvaka fotorecept

nanina11 - bez fotkynanina11, 10. novembra 2011
Kvaka (fotorecept)
Foto: nanina11

Náš obľúbený kysnutý koláč

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

25 dkg
25 dkg
1 balík
1 balík
1 kus
1 hrsť
4 PL
1/2 balíka
20 dkg
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    CESTO PORIADNE VYPRACUJEME (spojíme múku, pomocníka na kysnutie, vajíčko, vanilkový cukor a prášok do pečiva)a necháme kysnúť asi 20 minút.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme, potrieme roztopeným maslom a posypeme orechami, ktoré sme zmiešali s práškovým cukrom a posypeme hrozienkami.

  3. 3

    Nakoniec zrolujeme, položíme na vymastený plech a potrieme ešte rozšľahaným žĺtkom, necháme ešte asi 15 minút na plechu podkysnúť a upečieme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Myslela som si, že to bude nejaký repný koláč, to je ale kysnutý závin, nie? A pomocník na kysnutie bude asi ten od dr. Oetkera, to iba hádam. Ja mám tieto orechové celkom rada, iste bude dobrý.
eva53
asi kvaka,lebo vnučka kváka za zásteru,kým ešte nie je hotový :-(
alunaja
ked dobre typujem , tak tu gemeri sa týmto koláčom tak hovorí . Neviem odkiaľ Nanina je , ale tu je to rázovitý názov pre kysnutú štrúdľu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia