Foto: maxinka
Z dávky mi vyšli na dva plechy a pretože predpísaná plnka vystačila len na jeden, zmiešala som mletý mak so slivkovým lekvárom a naplnila Zobraziť celý popisZ dávky mi vyšli na dva plechy a pretože predpísaná plnka vystačila len na jeden, zmiešala som mletý mak so slivkovým lekvárom a naplnila som ostatné. A tak mám tvarohové aj makové a k nim som si uvarila dobrý čajík.
Suroviny
500 g |
|
100 g |
|
štipka |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1/2 kocky |
|
1 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1/2 bal. |
|
podľa chuti |
|
(ak je treba na zriedenie) |
|
|
|
Maková plnka : | |
|
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Z droždia si urobíme kvások. Múku zmiešame so soľou, cukrom, rumom, mliekom, žĺtkami, roztopenou Herou a kváskom. Vypracujeme cesto.
-
2
Dáme vykysnúť na teplé miesto. Medzitým si pripravíme plnky. Tvaroh zmiešame s pudingovým práškom a cukrom podľa chuti. Ak je plnka hustá, zriedime mliekom. Mak zmiešame so slivkovým lekvárom, nevážila som dala som odhadom. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a okrúhlou vykrajovačkou vykrajujeme kolieska. Kladieme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
3
Stred koliesok utlačíme prstami, aby vznikla jamka, do ktorej naložíme plnku. Na tvarohovú dáme niekoľko bobúľ ríbezlí. Okraje potrieme žĺtkom.
-
4
Pečieme na 180 °C dozlatista.
varecha.pravda.sk/recepty/orechove-a-makove-tanieriky-fot...
Ďakujem, tanieriky poznám, sú tiež pekné a chutné
Vy si tam dajte čo len chcete, ja som to piekla pre seba. Sto ľudí, sto chutí. sto názorov.
:-) my si tam nedame nic, lebo my isto nebudeme piect podla rcp od pani, co tak zahadne reaguje na pochvalu, no ale kazdy sme nejaky, vsakze?
Ak je pochvala hnusný tuk, tak ďakujem. Máte pravdu každý sme nejaký, ja recepty v ktorých mi niečo vadí ignorujem, nijako nekomentujem a radšej si pozriem iný. a to je všetko čo som chcela k tomu povedať.
:-)))