Kysnutý koláč

baka123 - fotkabaka123, 5. januára 2013

Recept mám od kamatátky Danky, keď ma videla, ako robím kvások a čakám, kedy mi cesto vykysne, hneď mi doporučila tento nenáročný recept a Zobraziť celý popisRecept mám od kamatátky Danky, keď ma videla, ako robím kvások a čakám, kedy mi cesto vykysne, hneď mi doporučila tento nenáročný recept a odvtedy som iný kysnutý ani nerobila

5 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks /42g/
2 ks
2 PL
3/4 KL
1/2
2 dcl
2,5 dcl




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesiť, kvások nerobíme

  2. 2

    Vymastíme plech, ja dávam cesto na dva, pretože naši nemajú radi vysoké kysnuté koláče. Rukami roztlačíme cesto na plech

  3. 3

    dáme ovocie, ja som dala zmrazené slivky, čo mám z nášho ovocného sadu, posypeme škoricou, cukrom a navrch drobenku

  4. 4

    Necháme hodinu kysnúť na plechu, potom dáme do vyhriatej rúry piecť. Ja rátam hodinu od vtedy, keď dám cesto na plech, keď dávam ovocie, už mi beží čas

Diskusia k receptu

dodo46
a neni škoda tých sliviek ? Takto ich znehodnotiť !!!!!!!!!!!!!
dodo46
taká dobrá slivovička bola z nich, ale už sa nám minula.
betty21
Vidím, že máš rada rýchle koláče, bez babrania, aj ja. Rýchly, výborný, super :)
staja
1 ks droždie =25g to je aké? Bežne má čerstvé droždie 42g.
radost
@dodo46 podľa foto usudzujem-že sú to veľké juhoslovanské slivky..tie sa do kvasu nehodia-vraví môj muž...naj sú duranzie..:-))))

dodo46
@radost
ja poznám len ten vynikajúci finálny výrobok .Plantáže ani ovocné
sady nevlastním, takže moc sa v tom nevyznám. Takže môžte piecť ten koláč veselo, je jednoduchý a tie slivky sa nedajú na nič iné použiť. Je to potom všetko v poriadku. Ďakujem za objasnenie.
baka123
@staja , máš pravdu, to droždie som nahodila zle, je to 1 kocka, t.j.42g pri pridávaní surovín to bola jedna z možností, tak som si myslela, že kocka má 25g



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia