Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou

redakcia - fotkaredakcia, 21. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
0,5 l
100 ml
200 ml
1 KL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na masti z oboch strán. Opečené mäso preložíme do pekáča, zalejeme sladkou smotanou, misu zakryjeme, vložíme do rozpálenej rúry a upečieme. Cviklový šalát necháme okvapkať, ak treba, tak ho posekáme alebo postrúhame, zmiešame s chrenom a roztlačeným cesnakom, ochutíme soľou a cukrom.

  2. 2

    Upečené mäso vyberieme z pekáča, pokrájame na rezance, do výpeku zamiešame cviklu s chrenom, pridáme pokrájané mäso, premiešame a vložíme späť do rúry na niekoľko minút.

  3. 3

    Podávame so zemiakovými kroketami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia