Kamilina pikantná čalamáda

martau - bez fotkymartau, 19. marca 2013
Kamilina pikantná čalamáda
Foto: martau

Suroviny





Postup

  1. 1

    1,5 kg šalátových uhoriek 7 farebných paprík 1,5 feferónky 4 cibule 150 ml octu 150 ml kryš.cukru ½ bal. Zelka Postup: Uhorky nastrúhame, papriky nakrájame na rezance a cibuľu na mesiačiky, z feferónky vyberieme jadierka a tiež ju nakrájame. Vo veľkej mise všetko zmiešame, pridáme cukor, ocot a Zelko a necháme 30 minút postáť, aby čalamáda pustila šťavu. Potom ňou naplníme poháre, riadne osušíme kraje, vydezinfikujeme alkoholom a uzavrieme. V prípade, ak chceme čalamádu sterilizovať, nahradíme Zelko Zekom.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia