Karmélia rez

vavan - fotkavavan, 31. októbra 2011
Karmélia rez
Foto: vavan

karamelové lahodné rezy chuťovo vynikajúce

10 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto 2x :
4
100 g
45 g
20 g / kukuričný škrob
20 g
1 KL
1 KL
1 PL (rum)
80 ml
PLNKA:
800 ml
10 PL
8
2 balíky
20 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Plech veľkosť:35x25Vyšlaháme bielky,pridáme cukor vyšľaháme dotuha pridáme ocot, zas šľaháme pridáme ostatné sypké preoosiate suroviny múku,maizenu,kakao,prášok do pečiva a nakoniec na 1 stupni prišľahaváme po troške olej a rum

    Karmélia rez - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150°C 10 minút.Takisto upečieme aj druhý plát.Preložíme na studenú podložku odstránime vrchnú kôrku necháme vychladnúť.

    Karmélia rez - obrázok 2
  3. 3

    PLNKA: Želatínu si dáme napučať do 5PL vody. 10PL kryštálového cukru skaramelizujeme. Odstavíme z ohna zalejeme 600ml teplého mlieka pozor prská to aby ste sa nepopálili.Keď sme to zaliali postavíme znovu na oheň a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú zmes.Po rozpustení odstavíme z ohňa.

    Karmélia rez - obrázok 3
  4. 4

    Žĺtky dobre rozšľaháme v 200 ml mlieka primiešame karamelový puding a vymiešame na hladkú zmes a zľahka zašľahávame pudingovú zmes do rozpusteného karamelu.

    Karmélia rez - obrázok 4
  5. 5

    Vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme na miernom ohni pokiaľ zmes nestuhne. Odstavíme a ešte chvíľu premiešavame kým za zmes trochu ochladí ešte v teplej zmesi rozpustíme napučanú želatínu. Potom vychladíme v studenom kúpeli .

    Karmélia rez - obrázok 5
  6. 6

    Povrch vychladeného pudingu prekryjeme potravinárskou fóliou a dáme stuhnúť do chladničky.

    Karmélia rez - obrázok 6
  7. 7

    Keď je krém dostatočne vychladený vyšľaháme smotanu na šľahačku .Krém trochu prešľaháme a pomaly prišľahávame na nízkom stupni šľahača vyšľahanú šľahačku.

    Karmélia rez - obrázok 7
  8. 8

    Polovicu krému natrieme na prvý plát,prikryjeme druhým plátom a natrieme druhú polovicu plnky

    Karmélia rez - obrázok 8
  9. 9

    Dáme stuhnúť do chladničky.Po stuhnutí ozdobíme podľa fantázie ja som si z alobalu vystrihla pásiky nastrúhala tmavú čoko pásiky preklopila na tmavú časť a nastrúhala bielu čokoládu a vznikli čokopruhy a nakrájame na rezy .

    Karmélia rez - obrázok 9
  10. 10

    Sladkú Dobrú chuť.

    Karmélia rez - obrázok 10

Diskusia k receptu

renfri
velmi zaujimave a hlavne plnka, urcite stoji za vyskusanie :)
3sandra3
keďže zajtra je sviatok- voľno, tak tento tvoj rez vyskúšam,,,vyzerá úžasne
eunika
že nefotogenické???normálne mám chuť oblizovať monitor:-)))
kkaja
no ten vyzerá skvele ... už aj si ho ukladám :)
pivonka
To musí byť veľmi kvalitný zákusok, dala si si záležať s ozdobnými pásmi.
marcy
slintám,jóóó´j také chute....najbližšie isto vyskúšam :)
akeber
fíha to je ale mňamka....uložím a vyskúšam:-))))
babav
To je iste maskrta....fajnova karamelova plnka ...ukladam si recept,prilezitostne vyskusam ;-)
majka5551
úžasnééééééé mňamky takéto môžem a kašlať na diétu!!
dorisa
Mne sa aj na fotke páčia. ukladám si recept, ďakujem.
tatranka
Pekný zákusok.Úhľadný,dobre spracovaný.Páči sa mi .Už je v KK.
medovnicek
nádherne vyzerá a isto aj tak chutí a hlavne je tam karamel - mňaaaaaaaam
ela77
Ukladám a chcem aj vyskúšať. Len nedali by sa nejak oklamať tie kalórie?????
vavan
Ďakujem všetkým za milé komentáre @eugenika @dorisa Ďakujem ste zlatélen som ho vôbec nevedela odfotiť a keď som ich chcela odfotiť druhýkrát už nebolo čo fotiť :-))) v chladničke už bolo len pár kúskov z krajov zmizol rýchlosťou blesku tá plnka je taká lahodná ako v krémeši aj keď je karamelová vôbec nie je presladená
vavan
@cistinka budem rada keď vyskúšaš môžem len doporučiť.@ela77 ktorý
zákusok nemá kalórie jeden kúsok raz za čas neuškodí
dorisa
@vavan , ja mám také isté problémy s fotkami, nafotím je to pekné, prídem k pc a....nanič, takže nič sa nedeje:)
klaura
óóóó to vyzerá mňamkovo ... jasné že do KK a čím skôr upiecť ...
eva53
tečú mi slinky...................
jazavka
...karamel mám veľmi rada, určite pri najbližšej príležitosti vyskúšam...
fiby
Mne sa tiež páči ten recept, uložila som si ho do KK a určite ho aj vyskúšam. Hovoríš, že nevyzerá dobre. Moje zákusky skoro všetky nemajú krásny vzhľad, ale za to chutia. Som nejaká nemožná na vzhľad. Snažím sa ale nikdy to nie je podľa obrázka.
hubata
Karamelový zákusok nerobím ani jeden a tu je skvelá príležitosť to napraviť. Je krásny, aj pásiky si dobre vymyslela. Ukladám do KK, len či sa mi vydarí, nie som taká šikovná ako ty.
zuzana05
tu plnku urcite vyskusam aj ked nerada pracujem so zelatinou
porzellanka
Vyzera velmi dobre.. a je KARAMELOVY! pre mna zvlast atraktivny, pretoze v poslednych rokoch nerada robim maslove plnky. Slahacka ma o 50 % menej tuku a krem je lahsi. Podobny kolac som volakedy (pred 30 rokmi?) robievala s orieskami. Musim ho vyskusat a dam vediet, ako sa mi podaril.
tinca
@vavan si náročná tým záberom nič nechýba, krásny a chutný zákusok, zaujali ma tie posýpky,super nápad,ukladám
sneica
krasny a kedze karamelovy tak bomba...ukladam
jeka
pekný koláčik a určite aj chutný,ved je tam karamel,dakujem za receptík a ukladám si ho.
jerica
@vavan výborný koláčik, fotopopis bez chyby , predsa na varecha.sk nie je súťaž o naj foto ale o fotorecept !! alebo len o recept,nerob si z toho ťažkú hlavu , máš to popísané aj pofotené ako si vedela a chcela , čiže-výborne. Určite sa nevzdávaj!!
tetuska
všetko karamelové je vynikajúce, vyzerajú výborne, sú naopak fotogenické...
matased
karamelové milujem, tak najbližšie sa doňho pustím, je veľmi pekný
betka11
@vavan určo vyskúšam vydaril sa ti famozne
@ela77 skús dať rastlinnú šlahačku na chuti to neuberie ja musím používať len takú a kto nevie aké máme stravovacie problémy tak nezistil rozdiel pekný deň
dusan95843
Karmélia rez patrí medzi tohtoročné TOP recepty na našom vianočnom stole, je výborný.
vavan
@dusan95843 Vrelá vďaka som rada že vám chutia sú fakt skvelé aj za ostatné ktoré si z mojich receptov vyskúšal mám dvojnásobnú
radosť že si spokojný.Prajem krásne sviatky.
zuzana05
prave idem robit tento super zakusok...uz som ho raz robila a mal velky uspech :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia