Karnevalové masky

eraserhead - fotkaeraserhead, 6. marca 2012
8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

350 g
50 g
1 ks
2 ks
20 g
2 PL
50 g
1 štipka
 na vyprážanie
Na zdobenie:
0,1 l
10 g
50 g
10 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme pevné nelepivé cesto.

    Karnevalové masky - obrázok 1
  2. 2

    Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme aspoň na 30minút do chladničky.

    Karnevalové masky - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si neskôr môžete rozdeliť na 4 časti a tieto postupne spracovávať, aby Vám zbytočne neobschlo. Cesto si upravíme na asi 1,5mm hrúbky a pomocou šablóny a vhodného nástroja vykrajujeme masky (ja som použil špičku ostrého noža, šablóny mali rozmer 12x5 cm).

    Karnevalové masky - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážame v horúcom oleji do zlata, asi 1min na každú stranu (závisí aj od hrúbky cesta).

    Karnevalové masky - obrázok 4
  5. 5

    Uložíme na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk.

    Karnevalové masky - obrázok 5
  6. 6

    Dá sa to piecť aj v rúre 180C asi 6-7 min (záleží od hrúbky cesta)

    Karnevalové masky - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí zdobíme podľa vlastnej fantázie. Kvalitnou čokoládou ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli.

    Karnevalové masky - obrázok 7
  8. 8

    Roztopeným medom (našťastie som mal od včelára)

    Karnevalové masky - obrázok 8
  9. 9

    a cukrárskym zdobením, použite čo vám vyhovuje (mak, sezam, jedlé kvety)

    Karnevalové masky - obrázok 9
  10. 10

    Práškovým cukrom.

    Karnevalové masky - obrázok 10
  11. 11

    Z tohoto množstva vyšlo 40ks

Diskusia k receptu

tinca
no toto, škoda že už bály končia, ale bude inšpirácia na budúci rok. Skvelé pohostenie zobrať si ho na maškarný.


tothka
Veľká škoda, že recept prišiel až teraz, je to super nápad, gratulujem.
Ukladám si a určite počká na svoj čas.
sylvinka
fííííha,veď toto je umelecké dielo,škoda zjesť...paráda
domci4
kráásne :) ja skôr pečené ako vyprážané
2010
Tie vyzeraju ako z casopisu , super...isli by k mojim kolacikom to uz by boli vsetci domotany . Cheers





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia