zákusok je od mojej mami a je veľmi osviežujúci
na 160 °C
Suroviny
6 ks |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
300 g |
|
1 ks |
|
Krém: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
6 lyžíc |
|
4 ks |
|
Poleva: | |
500 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na maslom a múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Kiwi olúpeme,nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na kremovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
- 3
Želatínovú poleva: V 300ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stálehom miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu odležať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu