Klobásové rožky

1973 - fotka1973, 28. júla 2010

raz mi ho dala moja teta Beta a ja som rožky upiekla na deň detí a mali veľký úspech

72
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
250 g
2 dkg
1 krabička
štipka
2
0,5 dcl
Pnka :
2 nožičky




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime ,cesto rozdelíme na 9 bochníkov , ktoré rozvaľkáme a rozdelíme na 8 častí .Klobásu si nakrájame na menšie hranolčeky a vložíme do cesta a stočíme do rožka .Rožky poukladáme na plech na ktorý vysypeme 2 čajové lyžičky soli rožky potrieme vajcom a upečieme .

Diskusia k receptu

zdezda
Zaujímavé, to normálnu štipľavú klobásu si tam dala ? Moji by mi to nejedli :-(, no vyskúšam pomlieť malokarpatský salám :-)
sovka62
Zvyknem z cesta nakrájať obdĺžničky, do stredu dám kúsok klobásy, asi polovičnú dĺžku obdĺžnika, vytvarujem valček, pri klobáse stlačím a konce ponarezujem. Voláme ich kovbojské salónky.
coldbery
skade ,,zdezda" berieš,že dala štipľavú klobásku...veď to nemá napísané...iba klobasu????? mne sa to veľmi pozdáva.....u mňa by sa to určite ujalo pri posedeni ku vínku... :-DD aj sovkin sa mi pozdáva...:-DD
evanaaa
Takéto sa narýchlo robia aj z lístkového cesta. A pre deti stačia aj párečky tie kinder, malé.
jdanka
Mňam, fajn recept, robím podobné, ale so šunkou a syrom. A ozaj, v recepte je Lunex, čo s ním?
marienka44
Postup je napisany nejasne. Ten Lunex /alebo aj iny syr makky/ ide asi do cesta. Cesto ma kysnut vopred? Tych 9 bochnikov treba asi vyvalkat do kruhu a rozdelit na 8 casti. Neviem, len si domyslam. Redakcia by mala uznat len recepty rozpracovane. Prosime upresnit.
1973
lunex ide do cesta a cesto nekysne robí sa s ním hneď bochníky rozvaľkať a rozdeliť na 8 častí /trojuholníkov/potom vložiť klobásu a stočiť
anina43
cesto s tavenym syrom je velmi chutne. pači sa mi napad baliť klobasku ako salonik, viem si to predstaviť. skuste aj tento receptik : list. cesto vyvaľkame na O,5 cm hrubo, vykrojime koliesko decovym poharikom, potrieme vajičkom, položime koliesko dobrej ud. klobasky, navrch odrezky z cesta 1-2 kusky cez seba, na tvare nezaleži, potrieme vajcom, posypeme syrom aky tvrdy doma mame, trošku osolime a na 200 st. upečieme na peč. papieri. To cesto na vrchu sa zdvihne a vytvori ozdobny tvar. pečiem pre nečakanu navštevu a vždy ma uspech. dobru chuť
hubata
Zaujalo ma že si posolila plech. To ma takto nenapadlo a koľkokrát sa mi aj zdalo že napr. pagáčiky sú málo slané. Zasa som sa naučila niečo nové! Vyzerajú dobre, určite aj tak chutia, klobáskou sa nedá nič skaziť, len napraviť. Uložím si ten tvoj receptík, páči sa mi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia