Foto: janaalizibolenova
Po dvojmesačnej úžasnej dovolenke na Slovensku sa opäť hlásim s ďalším receptom. Tentokrát je to recept na koktail z ovocia menom Guava. Guava vyzerá Zobraziť celý popisPo dvojmesačnej úžasnej dovolenke na Slovensku sa opäť hlásim s ďalším receptom. Tentokrát je to recept na koktail z ovocia menom Guava. Guava vyzerá asi ako malá hruška, má výraznú a nezameniteľnú arómu a chuť. Šupka je mierne nahorklá. Guava sa môže konzumovať klasicky, ako ostatné ovocie, alebo vo forme nápojov. U nás doma najčastejšie robíme z nej koktail. Myslím, že na Slovensku som sa s jej predajom ešte nestretla, takže tento recept je skôr pre zaujímavosť.
príprava
Postup
-
1
Guavu si umyjeme a rozrežeme na polovičky.
-
2
Pokiaľ je jaderník pekne ohraničený, vylúpneme ho von lyžičkou. Ak tak neurobíme, nič sa nestane :-D
-
3
Polovičky guavy narežeme na štvrťky, dáme do mixéra po častiach a po častiach pridávame aj mlieko a všetko spolu dohladka vymixujeme.
-
4
Ak sme neodstránili jaderníky, pomixovanú zmes prepasírujeme cez sitko, na ktorom nám ostanú len odstredené jadierka. Pozor! Moc dlho sa s guavou na sitku nehráme, lebo nám začne černieť!!! Ak sme jaderníky odstránili podľa bodu 2, túto námahu sme si ušetrili :-)
-
5
Do hotového koktailu pridáme v prípade potreby cukor podľa vlastnej chuti a dobre premiešame. Z cca 12-tich kusov guavy a litra mlieka som urobila 2l VEĽMI hustého koktailu, ktorý sa dá jesť lyžičkou :-D
-
6
Podávame s kúskami banánov, alebo zmiešané s jahodovou drťou, alebo len tak.
-
7
Len pre zaujímavosť - takto sčernie guava na sitku pri jej dlhom spracovávaní a tak isto časom sčernie aj po dlhom skladovaní v ladničke.
Diskusia k receptu