Koláč s hubami a baklažánmi fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 6. novembra 2011

Suroviny

Cesto:
320 g
2 KL
1 KL
1/2 KL
240 ml teplá
1 PL
Omáčka:
300 g
1 PL
1 ks
3 strúčiky
1 PL
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny miesime asi 5 minút. Cesto necháme odpočívať cca 15 minút. ja som cesto pripravovala v pekárničke na chlieb.

    Koláč s hubami a baklažánmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme omáčku: Všetky suroviny rozmixujeme a podľa chuti osolíme.

    Koláč s hubami a baklažánmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    2 veľké koláčové alebo pizzové formy potrieme olivovým olejom. Cesto rozdelíme a roztiahneme natenko prstami namočenými v olivovom oleji . V rúre vyhriatej na 220 °C cesto predpečieme cca 8 minút.

    Koláč s hubami a baklažánmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Baklažány prekrojíme, osolíme a necháme cca 15 minút odstáť. Potom ich opláchneme a osušíme. Na predpečené cestá rozdelíme omáčku a poukladáme nakrájané huby (hliva, krémové šampiňóny, šampiňóny) a pripravené baby baklažány.

    Koláč s hubami a baklažánmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme ďalších cca 10 minút. Potom rúru prepneme na gril a dopečieme cca 5 minút. Hotové koláče dochutíme bylinkami.

    Koláč s hubami a baklažánmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jerica
pekné,lahodí oku , určite aj chuťovým bunkám , hríby máme radi na rôzne spôsoby ukladám si , príležitostne vykúšam. :-))
kata50
No koláčik, ako z rozprávkovej knižky. Krásny a iste chutný :-))
pivonka
Už som si ho uložila do KK, lebo to je sľubný slaný koláč a nie je to zasa pizza. Mám ale dve otázky: Ak sa cesto nespracováva v pekárničke, nie je to málo 15 min. kysnúť? Či vykysne pri predpečení? A akú úlohu majú kvasnice v omáčke? Nebude tam vadiť tá kvasnicová chuť?
michsamant
Krasny...nam v poslednej dobe chuti domaca pizza s baklazanom, paradajkami a cervenou cibulou...baklazany su super zelenina.
altyn
Tá zelenina je ako maľovaná! Dal by som si... :-)))
jamarlen
tá omáčka musí byť skvelá, ešte sa mi do nej pýta trochu vína, pre vôňu aj k tým kvasniciam, hubám, aj baklažánu.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia