Košík-melón a prosciutto

eraserhead - fotkaeraserhead, 18. apríla 2011

Variácia z južanskej kuchyne. Môže slúžiť ako predjedlo, hlavný chod alebo ako dezert. Nápad nie je môj, inšpirácia je z netu .........

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 ks
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Aký melón a prosciutto použijete je na Vás, odporúčam vsadiť na tradičnú kvalitu.

    Košík-melón a prosciutto - obrázok 1
  2. 2

    Melón upravíme do tvaru košíka.

    Košík-melón a prosciutto - obrázok 2
  3. 3

    Asi takto. Vyberieme semiačka a celé vnútro, ideálne je hmotu melóna vyberať pomôckou na čistenie ovocia (jaderníkov) a zároveň tvarovať malé guľky. Ja som použil formičku na vykrajovanie cesta a tvaroval som malé valčeky.

    Košík-melón a prosciutto - obrázok 3
  4. 4

    Na jednu špajdlu striedavo pridávame vykrojené tvary z melónu a plátky prosciutta. Na druhú špajdlu pridávame vykrojené tvary ktoré sme obalili plátkom prosciutta. Guľky alebo iné tvary ktoré sme si pripravily vrátime naspäť do vydlabaného melóna, na vrch položíme "špízy". Ach sa podarí vytvarujeme na jednom špíze prosciutto do formy kvetu.

    Košík-melón a prosciutto - obrázok 4

Diskusia k receptu

altyn
Je to chutné umelecké dielo! :-)))
lucylee
perfiš prezentácia, jednoduché neprekombinované chute
janger
My to robievame len tak jednoducho... Na mesiace pokrajany melon obalime tou sunkou...Ale toto tvoje dielo je moooooc krajsie. Tak to si odkladam :-))).
ajrin
Je to velmi pekne naaranzovane len to prosciuto sa mi zda prilis mastne-viac slaniny nez sunky.V Taliansku masiar predtym nez vam sunku nakraja tak vacsinu tej mastnoty poodrezava a zahodi a ani na sunke uz nakrajanej a balenej tam toho tolko nie je a vacsina ludi, najma zeny ked maju sunku na tanieri tak z nej kazdy kusok mastneho odstrania (cholesterol,linia)tak pri sunke z fotoreceptu by tam vela nezostalo! .Prosciuto je drahe ale slanina nie-mam taky dojem ze aj na tomto nas nase obchodne retazce okradaju!Ale v Bille dostat celkom peknu.
eraserhead
@ajrin ja som použil Prosciutto di Parma vidno to aj na prvom obrázku. Moja osobná skúsenosť (rooooky som žil v ITA) je taká že prosciutto sa krája aj s tukom aj sa tak servíruje, ale máš pravdu väčšina ľudí ten tuk odkrajuje, nie len ženy. V prípade tohoto receptu je však ten pás tuku veľmi dôležitý, práve z neho (ak sa podarí) by sa mal tvarovať kvet - ruža. Ďalšia skúsenosť je taká že pre taliana sme stále iba výchdná európa a podľa toho sem aj posiela "kavalitu" hlavne u nábytku. Čo sa týka potravín ako napríklad Prosciutto di Parma, identické balenie kúpiš hocikde v ITA alebo AT pričom na etikete by mal byť aj údaj o "veku" ma tutto questo sapevi già .........
ajrin
eraserhead Certo che lo sapevo....ale ak si pamatas,predtym nez ti masiar zacne prosciutto krajat tak odreze kozu aj s kusom toho mastneho,ja som si vcera dala San Daniele tam bola asi tak polcentimetrova vrstva
Mimochodom narobil si mi chute s tvojim receptom Pepata di cozze,co tak este Spaghetti alle vongole? Ciao



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia