Foto: eraserhead
Variácia z južanskej kuchyne. Môže slúžiť ako predjedlo, hlavný chod alebo ako dezert. Nápad nie je môj, inšpirácia je z netu .........
porcie
príprava
Postup
-
1
Aký melón a prosciutto použijete je na Vás, odporúčam vsadiť na tradičnú kvalitu.
-
2
Melón upravíme do tvaru košíka.
-
3
Asi takto. Vyberieme semiačka a celé vnútro, ideálne je hmotu melóna vyberať pomôckou na čistenie ovocia (jaderníkov) a zároveň tvarovať malé guľky. Ja som použil formičku na vykrajovanie cesta a tvaroval som malé valčeky.
-
4
Na jednu špajdlu striedavo pridávame vykrojené tvary z melónu a plátky prosciutta. Na druhú špajdlu pridávame vykrojené tvary ktoré sme obalili plátkom prosciutta. Guľky alebo iné tvary ktoré sme si pripravily vrátime naspäť do vydlabaného melóna, na vrch položíme "špízy". Ach sa podarí vytvarujeme na jednom špíze prosciutto do formy kvetu.
Mimochodom narobil si mi chute s tvojim receptom Pepata di cozze,co tak este Spaghetti alle vongole? Ciao