Foto: 2010
Kazda krajina ma daaky recept - jedlo ktore vam chyba ked ste v zahranici, slovensko mozno je to treska atd... na jednom japonskom blogu Zobraziť celý popisKazda krajina ma daaky recept - jedlo ktore vam chyba ked ste v zahranici, slovensko mozno je to treska atd... na jednom japonskom blogu sa rozplyvali ze uz sa nevedia dockat ked im mama spravi korokke a k tomu tomkatsu omacku? tak tu je recept ktory by ste necakali od japoncov.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibulu nakrajame na drobno ( ja som este pridal aj 2 struciky cesnaku - lebo ho davam skoro vsade - nieje v recepte).Podusime na troche oleja a pridame mlete maso, tradicne je to hovadzie, ale moze byt aj ine.Rozmrvime zmiesame s cibulou a dusime do makka. Odlozime na stranu a dame vychladnut
-
2
Popri tom si dame uvarit osupane pokrajane zemiaky v osolenej vode. Tak isto si dame varit vajicka na tvrdo. vajicka osupeme a vyberieme zltka a pridame k zemiakom
-
3
Bielka pokrajame na drobno
-
4
Zltka a zemiaky roztlacime a zmiesame
-
5
Zemiakovo vajickove pyre zmiesame s posekanymi bielkami a podusenym mletym masom, ochutime sol, korenie.
-
6
Vytvarujeme fasirky a dame ich zchladit do ladnicky
-
7
Fasirky obalime v trojobale ( ja som pouzil ich struhanku panko). Vyprazime v rastlinom oleji do zlatista. Tomkatsu omacka sa bezne nepredava mimo japonska, ale da sa vyrobit domaca verzia kde zmiesame kecup, worcestersku omacku, ustricovu a japonci pridaju trosku cukru ( ja som nedal ale som nahradil sladkou chilli omackou).
O zeleninovu prilohu v Japonsku nikdy nieje nudza.
O japonskej kuchyni by som sa takto nevyjadrovala ako som citala v komentaroch. Hlavne by som ju nekritizovala. Japonci varia a jedia s citom a ich kuchyna je vyborna a vcelku zdrava. Nepecu kolace trikrat do tyzdna a hlavne sa nimi nenapchavaju, preto nie su obezni.
V obycajnych fasirkach mi nechuti , ak nie je pomiesane aspon
s bravcovym , najlepsie aj s telacim (1:1:1).Palec hore @2010 !