Foto: palokuchki
Tento recept som si priniesla este zo Slovenska. Je z neakeho casopisu, ale neviem uz zistit z akeho.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovadzie maso si pomelieme. Pridame k nemu mletu cervenu papriku, zltok, smotanu, vodu a sol. Vsetko spolu dokladne premiesame a spracujeme na hladku masu.
-
2
Namelieme si nove cierne korenie. Z masy si vyformujeme sest okruhlych hamburgerov. Bolo ich naozaj sest. Tie dalsie dva su na vedlajsom tanieri.
-
3
Hamburgery potom obalime v pripravenom koreni a nechame aspon pol hodinu postat.
-
4
Hamburgery vyprazime na rozohriatom oleji asi 2 minuty z kazdej strany.
-
5
Ked su hamburgery opecene, polejeme ich s brandy a pockame kym vyhori. Nedalo sa mi to dobre odfotit. Trosku vidiet ohen za vrchnym hamburgerom.
-
6
Hamburgery potom polejeme omackou a nechame prevriet aby sa nam obsah omacky zredukoval. Cibulu do omacky som si nakrajala na drobno a zaliala horucou vodou. Cibula potom nema taku ostru chut.
Diskusia k receptu