porcie
príprava
Suroviny
1 ks |
|
50 g |
|
6 vetvičiek |
|
z 1 ks citróna |
|
2 hlávky |
|
10 guľôčok |
|
10 guľôčok |
|
3 ks |
|
500 ml |
|
500 ml |
|
300 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
2 ks stredne veľké |
|
kúsok |
|
hrsť |
|
1 strúčik |
|
125 g |
|
Postup
-
1
Králik: Umytého králika naporcujeme na štvrtiny, vložíme do zapekacej misy a dôkladne osolíme väčším množstvom soli. Pridáme 3 vetvičky rozmarínu, citrónovú kôru, roztlačené strúčky z 1 hlávky cesnaku,5 guľôčok čierneho a 5 nového korenia. Pripraveného králika prekryjeme fóliou a necháme marinovať minimálne 3-4 hodiny v chladničke (ideálne aj celú noc). Namarinované mäso opláchneme, aby nebolo príliž slané a preložíme do pekáča. Králika znovu ochutíme pridáme 3 vetvičky rozmarínu, 5 guľôčok čierneho a 5 guľôčok nového korenia, bobkové listy a celé strúčky z 1 hlávky cesnaku. Zalejeme rastlinným aj olivovým olejom, prikryjeme vekom a dáme do rúry vyhriatej na 130°C na 2-3 hodiny (podľa veľkosti králika).
- 2
Zemiakové šúľance: Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme, prepasírujeme do misky a osolíme. Pridáme vajce a žĺtok. Zamiešame podľa potreby prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme ho do tvaru valca a odkrajujeme z neho malé kúsky, ktoré ušúľame do tvaru väčších šúľancov. Šúľance varíme vo vriacej vode 3-4 minúty. Jednu cibuľu nakrájame na drobno a na troche masla opražíme na panvici do zlatista. Uvarené a scedené šúľance preložíme k orestovanej cibuľke, krátko spolu osmažíme a na záver pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Špenát: Druhú cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na rozpálenej panvici na troche masla dozlatista. Pridáme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Krátko orestujeme a pridáme listy špenátu. Osolíme, okoreníme a krátko restujeme, aby sa špenát trochu sparil. potom ho osušíme na papierových obrúskoch.
- 4
Servírovanie: Na tanier naservírujeme orestovaný špenát a zemiakové šúľance. do stredu taniera naložíme konfitovaného králika.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
toľko práce s kopírovaním.........
kuchynalidla.sk/product/konfitovany-kralik-so-spenatom-...
ešteže to prešlo redakciou a môžeme Koufitovať
@bashar Antione sa nevyjadril moc pozitívne k tým francúzskym syrom .....
nezostáva nič iné, len recept pod menom autorky, ktorá ho na varechu pridala ako svoj vlatný, vymazať!