Koufitovaný králik so špenátom a šúľancami

valerievrba - bez fotkyvalerievrba, 12. apríla 2014
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
50 g
6 vetvičiek
z 1 ks citróna
2 hlávky
10 guľôčok
10 guľôčok
3 ks
500 ml
500 ml
300 g
1 ks
100 g
2 ks stredne veľké
 kúsok
hrsť
1 strúčik
125 g




Postup

  1. 1

    Králik: Umytého králika naporcujeme na štvrtiny, vložíme do zapekacej misy a dôkladne osolíme väčším množstvom soli. Pridáme 3 vetvičky rozmarínu, citrónovú kôru, roztlačené strúčky z 1 hlávky cesnaku,5 guľôčok čierneho a 5 nového korenia. Pripraveného králika prekryjeme fóliou a necháme marinovať minimálne 3-4 hodiny v chladničke (ideálne aj celú noc). Namarinované mäso opláchneme, aby nebolo príliž slané a preložíme do pekáča. Králika znovu ochutíme pridáme 3 vetvičky rozmarínu, 5 guľôčok čierneho a 5 guľôčok nového korenia, bobkové listy a celé strúčky z 1 hlávky cesnaku. Zalejeme rastlinným aj olivovým olejom, prikryjeme vekom a dáme do rúry vyhriatej na 130°C na 2-3 hodiny (podľa veľkosti králika).

  2. 2

    Zemiakové šúľance: Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme, prepasírujeme do misky a osolíme. Pridáme vajce a žĺtok. Zamiešame podľa potreby prisypeme hrubú múku a vypracujeme vláčne cesto. Vytvarujeme ho do tvaru valca a odkrajujeme z neho malé kúsky, ktoré ušúľame do tvaru väčších šúľancov. Šúľance varíme vo vriacej vode 3-4 minúty. Jednu cibuľu nakrájame na drobno a na troche masla opražíme na panvici do zlatista. Uvarené a scedené šúľance preložíme k orestovanej cibuľke, krátko spolu osmažíme a na záver pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Špenát: Druhú cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na rozpálenej panvici na troche masla dozlatista. Pridáme 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky. Krátko orestujeme a pridáme listy špenátu. Osolíme, okoreníme a krátko restujeme, aby sa špenát trochu sparil. potom ho osušíme na papierových obrúskoch.

  4. 4

    Servírovanie: Na tanier naservírujeme orestovaný špenát a zemiakové šúľance. do stredu taniera naložíme konfitovaného králika.

Diskusia k receptu

pusta
@eraserhead , dole klobúk, plagiátorstvo odhalené (y)
nezostáva nič iné, len recept pod menom autorky, ktorá ho na varechu pridala ako svoj vlatný, vymazať!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia