Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Krémová cesnačka

dadia - bez fotkydadia, 7. apríla 2023
Krémová cesnačka
Foto: dadia

Moje deti zbožňujú krémové polievky. A hlavne, veeeeeeľa na sucho opečeného pečiva k tomu.

8
porcií
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  hlavička
plátok
 (nemusí byť)
5 ks
 (33%)
Navrch:
 strúhaný
 (opečené)




Postup

  1. 1

    Na plátku masla na slabom ohni popražíme očistený a na veľké kusy pokrájaný cesnak.

  2. 2

    Pridáme očistené pokrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie. Ak máme, tak pridáme aj medvedí cesnak a zalejeme vodou.

  3. 3

    Varíme, kým nebudú zemiaky uvarené. Polievku môžeme rozmixovať ponorným mixérom.

  4. 4

    Prilejeme smotanu a trochu mlieka. Koľko mlieka záleží od toho, ako krémovú, hustú chceme polievku mať. Necháme prevariť a odstavíme.

  5. 5

    Na tanieri polievku posypeme postrúhaných syrom a pridáme opečené pečivo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dadia
@kimlo (8.4.2023 14:12)

❤️ Dakujem, aj u nás je veľmi oblubena




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia