Krémová polievka zo zeleného hrášku

nika1914 - bez fotkynika1914, 9. novembra 2011

jemná hustejšia polievka, ktorá poteší milovníkov krémových polievok

6
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1/2 ks
2 strúčiky
1 l horúca
2 ks
500 g
1/2 KL
250 ml
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Maslo roztopíme v asi 2-3 L hrnci, pridáme na hrubšie pokrájanú cibuľu a pokrájaný cesnak. Priebežne miešame a smažíme asi 5 minút, kým cesnak a cibuľa nezmäknú. Prilejeme vodu, v ktorej sme si rozmiešali bujóny, spolu s mrazeným hráškom a štipkou korenia. Necháme zovrieť. Ponorným mixérom vymixujeme do hladka. Prilejeme smotanu a nastrúhanú štipku muškátového oriešku. Necháme prevariť a odstavíme. Ozdobiť môžeme nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

abend
Zaujímavá polievka, keďže v našej rodine polievka musí byť vždy, recept už je v mojej KK.
nika1914
ak ju budeš robiť, daj vedieť ako sa ti podarila a ako chutila :)
editer
Vyzera to dobre.....ja sa ju chystam zajtra uvariť , len ju trochu upravím...keďže je ešte sezóna medvedieho cesnaku tak ho použijem namiesto klasickeho cesnaku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia