Krémová rybia polievka

redakcia - fotkaredakcia, 8. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
1/4 ks
1 ks
30 g
1 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Rybie mäso vložíme do studenej vody, uvedieme do varu a pozbierame penu. Potom pridáme očistenú karotku, petržlen, zeler, bobkový list a celé čierne i nové korenie, osolíme a pomaly uvaríme domäkka. Vývar precedíme a mäso vykostíme. K vykostenému mäsu pridáme žemľu namočenú v mlieku, uvarený žĺtok a všetko spolu zomelieme.

  2. 2

    Múku opražíme na oleji, zalejeme trochou vývaru, rozvaríme a pridáme do polievky spolu s ochuteným zomletým mäsom.

  3. 3

    Uvarenú polievku pretrieme cez sito, zjemníme smotanou a ochutíme mletým muškátovým kvetom a zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia