Foto: aleana
Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine. Príjemne osvieži aj tento dezert.
Postup
-
1
Krehké cesto 200 g hladkej múky 20 g kakaa 80 g cukru 80 g masla 5 lyžíc mlieka 1 malá lyžička prášku do pečiva Plnka 2 žĺtky 50 g práškového cukru 1 Dolcela puding vanilka 400 g čerstvého tvarohu 200 ml mlieka jemne strúhaná kôra z 1 citrónu 80 g čokoládových perličiek, alebo kúskov čokolády 200 ml sladkej smotany na šľahanie
- 2
Zmiešajte múku, kakao a preosejte. Pridajte prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamieste cesto. Cesto (¾) rozvaľkajte a vložte do tortovej formy. Na plnku vymiešajte žĺtky s cukrom do peny, pridajte pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a citrónovú kôru. Na konci primiešajte čokoládové perličky alebo kúsky čokolády a prelejte po ceste vo forme. Zvyšok cesta vyvaľkajte, nakrájajte na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečte 15 minút v rúre zohriatej na 200°C , potom znížte teplotu na 180° C a pečte ešte 40 minút. Koláč ochlaďte a podávajte s ušľahanou šľahačkovou penou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu