Kreple s jahodovou penou

jankamade - fotkajankamade, 13. januára 2016

Kreple sú pre mňa spomienkou na detstvo, kedy nám ich babka robila kedykoľvek sme si zahlásili. Teraz keď už doma tak často nie som Zobraziť celý popisKreple sú pre mňa spomienkou na detstvo, kedy nám ich babka robila kedykoľvek sme si zahlásili. Teraz keď už doma tak často nie som tak si ich občas pripravujem sama. Recept som si síce prispôsobila podľa seba a penu, ktorú sme doma nezvykli robiť som začala pripravovať na požiadanie priateľa. Výborné...

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
10 g
300 ml
30 g
30 g
3
1 ČL
2 PL
Pena:
3
200 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Na začiatok si vo veľkej mise rukou zmiešame maslo s cukrom a žĺtkami. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme vláčne, jemne lepivé cesto. Necháme si prikryté na teplom mieste podkysnúť na dvojnásobok

  2. 2

    Medzi tým ako nám kysne cesto si pripravíme jahodovú penu. Bielky si vyšľaháme nad parou. Akonáhle sa nám začne tvoriť pena, začneme pridávať po lyžiciach cukor a došľaháme do tuhej peny. Nakoniec do nej ešte prišľaháme jahodový džem a odložíme si penu bokom pokým príde jej čas

  3. 3

    Vykysnuté cesto si vyklopíme na pomúčenú dosku. Ručne alebo valčekom si ho rozťaháme na hrúbku 1,5-2 cm a vykrajujeme pohárom kreple (ja robím minikreple asi 4-5 cm), ktoré ukládame pod utierku. Necháme ich odpočívať cca 10 minút

  4. 4

    V širokom kastróle si rozohrejeme olej, ktorým nešetríme keďže kreple musia plávať. Tesne pred vyprážaním si do každej kreple urobíme dierku a pražíme z oboch strán do zlata. Hotové kreple vyberáme na papierový obrúsok a v mise ich posypeme cukrom

  5. 5

    Tesne pred podávaním si ich dozdobíme jahodovou penou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia