Foto: eraserhead
2
porcie
porcie
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Marinovanú bravčovú panenku si pripravíme takto ja som ju marinoval 17 dní
-
2
Krevety zbavíme hlavy a panciera, ponecháme iba chvostík.
-
3
Krevetu obalíme do tenkých plátkov z panenky.
-
4
Dáme do vhodnej nádoby, pridáme vetvičku tymiánu a pokropíme olejom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry 180C 10minút.
PS:
Nesiel som na trh , lialo , takze krab nebol.
@afataga úplne ideálne je použiť takú bielu slaninku nakrájanú na tenúčko aby sa ten tuk krásne roztopil, ale v princípe sa dá použiť aj to čo píšeš.
Ešte k tej marinovanej panenke, v pôvodnom recepte to síce neodznelo ale ja som tam spravil malú zmenu. Mäso na 2-3 deň pustí šťavu a tá spôsobí čiastočné rozpustenie soli ktorá následne môže prenikať aj do mäsa. Z obavy aby to nebolo presolené, som po 7 dňoch vymenil komplet marinádu, toľko k tej zmene. (u nás doma moc nesolíme)