Krevety v marinovanej bravčovej panenke

eraserhead - fotkaeraserhead, 14. apríla 2012
2
porcie
10 minút
na 180 °C

Suroviny

12 plátkov
6 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Marinovanú bravčovú panenku si pripravíme takto ja som ju marinoval 17 dní

    Krevety v marinovanej bravčovej panenke - obrázok 1
  2. 2

    Krevety zbavíme hlavy a panciera, ponecháme iba chvostík.

    Krevety v marinovanej bravčovej panenke - obrázok 2
  3. 3

    Krevetu obalíme do tenkých plátkov z panenky.

    Krevety v marinovanej bravčovej panenke - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do vhodnej nádoby, pridáme vetvičku tymiánu a pokropíme olejom. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry 180C 10minút.

    Krevety v marinovanej bravčovej panenke - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
Parada :) velmi pekny recept, tu panenku vyrobim .Diki za recept.
PS:
Nesiel som na trh , lialo , takze krab nebol.
danculka
Máš to pekné aj foto,krevety nemusím,ale panenku obľubujem,ale to nič nemení na dobrom recepte...díky..
afataga
super, myslis ze by sa dala pouzit aj parmska alebo ina susena sunka?
valeri
No je čas obeda, začínam byť hladná a pri pohľade na tieto krevety by som veru prijala pozvanie na koštovku :-))
2010
hombre, nic ti to nehovori ? , uz je v ladnicke zabalena , dik za link.



palokuchki
Mne sa tiez velmi paci ten sposob upravy tej panenky. Urcite to vyskusam. @2010 , vidim ze ty si ma uz predbehol.
bozulka
Závidím konzumentom čo sedeli pri stole...aj možnosť kúpiť čerstvé krevety...!
eraserhead
ja som v markete bol, kraby však boli fuč .... vypredané, tak som si zobral talianske píniové oriešky, sépiovú farbu a túto potvoru



@afataga úplne ideálne je použiť takú bielu slaninku nakrájanú na tenúčko aby sa ten tuk krásne roztopil, ale v princípe sa dá použiť aj to čo píšeš.
Ešte k tej marinovanej panenke, v pôvodnom recepte to síce neodznelo ale ja som tam spravil malú zmenu. Mäso na 2-3 deň pustí šťavu a tá spôsobí čiastočné rozpustenie soli ktorá následne môže prenikať aj do mäsa. Z obavy aby to nebolo presolené, som po 7 dňoch vymenil komplet marinádu, toľko k tej zmene. (u nás doma moc nesolíme)
2010
Ta plocha raroha je super aj na azijsky sposob...


2010
Tri tyzdne ubehli , a v noci som testoval kusok tej panenky na sebe pod zamienkov aby som neotravil navstevu cez weekend ...super :)
slavka2012
@eraserhead ,@2010 , aj my sme skusali to maso, nie vsak panenku, ale vykostene kare. Nechali sme to marinovat 20 dni, mala som trochu strach, lebo utierka bola nasiaknuta vodou, i nadoba, v ktorej sme ho uchovavali v chladnicke mala na dne vrstvu tekutiny, ale masko bolo suche a vonave, zjedli sme ho a chutilo:-).
eraserhead
@slavka2012 si to teda nechala v tej utierke celých 20 dní bez toho že by si ju menila? lebo mäso pustí dosť tekutiny. Idem to robiť opäť aby bolo niečo na zub k Veľkej noci... Stretnúť ešte tak nejakú Mangalicu .......



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia