Foto: janaalizibolenova
Tento recept vznikol, asi pred hodinou, keď som nevedela, čo také ukuchtiť. A tak som dostala nápad urobiť zemiačiky s rôznymi koreniami. Koreniny a Zobraziť celý popisTento recept vznikol, asi pred hodinou, keď som nevedela, čo také ukuchtiť. A tak som dostala nápad urobiť zemiačiky s rôznymi koreniami. Koreniny a ich kvalitu som trošičku podcenila a výsledkom sú náramne pálivé zemiačiky :-D Takže detičkám určite neodporúčam konzumovať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6-8 ks |
|
1 stredne veľká |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 stredne veľká |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
3 poháre |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu si nakrájame na jemno a dáme restovať na olej. Medzitým si nakrájame zemiačiky na malé kocky a pridáme k cibuli.
- 2
K zemiačikom a cibuli pridáme soľ a všetky koreniny - čierne korenie, červenú papriku, sušený cesnak, kari korenie, kurkumu, koriander, kardamón. Poriadne premiešame.
- 3
Pridáme 2 poháre vody a necháme zemiačiky variť zakryté pokrievkou. Keď sa nám značná časť vody odparí, pridáme ďalší pohár vody a na pásiky nakrájanú zelenú papriku.
- 4
Zemiačiky ďalej dusíme, až kým nám nevznikne polokašovitá hmota, do ktorej na záver pridáme 2 PL horčice a 2 PL majonézy. Dobre premiešame a podávame k čomukoľvek, na čo máme chuť. Výborné sú aj samé o sebe.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem :-)
ano urcite aj k masku, ale dat rozhodne menej :-D
Volakedy som používala tlakové hrnce,mala som dokonca 3,rôzne veľkosti,ale prestalo mi chutnať mäso ,pripadalo mi ako keby bolo z konzervy a strukoviny radšej večer namočím a potom to netrvá dlho.A ešte jeden dôvod mám -ja sa rada pozerám ako sa jedlo varí,ako to bublá a nakoniec aj rozvoniava a toto mi v "tlakáči" chýbalo.Takže teraz ho využívam iba na varenie zemiakov v šupke s pol deci vody,lyžicou soli a stačí keď začne "fučať" 2-3 min.vypnem a nechám dôjsť.Veď mne už na čase až tak nezáleží.