Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Panónska rybacia minestrone

Michal Rabina
šéfkuchár, 24. apríla 2023
Panónska rybacia minestrone
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 strúčiky
2 PL
2 ks
2 ks
1 ks malý
1 ks (malý)
1 ks
1 ks
1 l
100 ml
1 PL
1 PL
1 ks
400 g
4 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Jemne nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dozlatista. Pridáme pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a krátko restujeme.

  2. 2

    Zalejeme bielym vínom, necháme zredukovať a pridáme rybací vývar a bobkový list. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, buľvový a stonkový zeler a asi 10 minút povaríme, aby zelenina ostala chrumkavá.

  3. 3

    Na panvici opečieme nakrájanú cuketu a papriku a pridáme tiež do polievky. Dochutíme soľou, limetkovou šťavou, cukrom a korením.

  4. 4

    Zubáča na strane s kožou obalíme v múke a opečieme, ale len na tejto strane, dolu kožou.

  5. 5

    V druhej panvici rozpustíme maslo, pridáme limetkovú šťavu a zubáča opečieme mäsovou stranou dolu. Krevety môžeme opiecť na tejto panvici spolu so zubáčom.

  6. 6

    Polievku servírujeme do hlbokého taniera , navrch položíme zubáča a krevetu. Posypeme čerstvo nakrájaným kôprom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia