Foto: 2010
Tu je jedna Varechacka ktora papaje nelubi, tak je tu taka ina uprava tohto tropickeho ovocia.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepsie je pouzit cervenu papaju , mne ta zlta tiez moc nechuti. Nakrajame na cca 5 cm. kolecka supu nechame.Vyberieme jadierka. Polku zreleho ananasu sme nakrajali na hranolky .Stavu sme odlozili.
- 2
V miske si rozlameme keksy podla vyberu my sme pouzili kakaove oreo , pridali sme na drobno nakrajane napucane hrozienka a nadrvene oprazene mandle .Pridali sme trochu stavy z anansu a vydlickou na hrubo " pomagali". Zmesou sme naplnili papaje. Na vrch sme nastruhali trochu palmoveho cukru a dali sme ich grilovat to truby cca. 5-7 minut.
- 3
Na malu panvicu som dal roztopit trosku masla a na nom som oprazil ananas z obidvoch stran do zlatista.Ked nie je moc zrely posypat cukrom aby lepsie karamelizoval
- 4
Vybral poskladal spolu ozdobil nastruhanym kandizovanym zazvorom , a pre dospelakov polial troskou sladkeho portskeho vina a kdo rad este aj limetkovu stavu.
- 5
PS: poznamka -info k papajam co som prebral zo Slovenskej stranky minibazar : "Papája obsahuje draslík, fosfor, vápnik,železo a celý rad vitamínov: C, vitamíny B1, B2, B5 a provitamín A. Preto priaznivo ovplyvňuje vitalitu buniek, chráni sliznice a priaznivo pôsobí na zrak. Vitamín B5 (kyselina pantotenová) zvyšuje životnú energiu a zlepšuje farbu vlasov. Pre vysoký obsah minerálov a vitamínov je papája cenená viac ako citrusy". A tu je moj uhlavny nepriatel ktoremu tie papaje velmi chutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
. www.taste.com.au/how+to/articles/788/red+papaya...
Urcite vyskusam!