Papájový dezert

2010 - bez fotky2010, 16. mája 2011
Papájový dezert
Foto: 2010

Tu je jedna Varechacka ktora papaje nelubi, tak je tu taka ina uprava tohto tropickeho ovocia.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 zrely
 podrvene oprazene




Postup

  1. 1

    Najlepsie je pouzit cervenu papaju , mne ta zlta tiez moc nechuti. Nakrajame na cca 5 cm. kolecka supu nechame.Vyberieme jadierka. Polku zreleho ananasu sme nakrajali na hranolky .Stavu sme odlozili.

  2. 2

    V miske si rozlameme keksy podla vyberu my sme pouzili kakaove oreo , pridali sme na drobno nakrajane napucane hrozienka a nadrvene oprazene mandle .Pridali sme trochu stavy z anansu a vydlickou na hrubo " pomagali". Zmesou sme naplnili papaje. Na vrch sme nastruhali trochu palmoveho cukru a dali sme ich grilovat to truby cca. 5-7 minut.

  3. 3

    Na malu panvicu som dal roztopit trosku masla a na nom som oprazil ananas z obidvoch stran do zlatista.Ked nie je moc zrely posypat cukrom aby lepsie karamelizoval

  4. 4

    Vybral poskladal spolu ozdobil nastruhanym kandizovanym zazvorom , a pre dospelakov polial troskou sladkeho portskeho vina a kdo rad este aj limetkovu stavu.

  5. 5

    PS: poznamka -info k papajam co som prebral zo Slovenskej stranky minibazar : "Papája obsahuje draslík, fosfor, vápnik,železo a celý rad vitamínov: C, vitamíny B1, B2, B5 a provitamín A. Preto priaznivo ovplyvňuje vitalitu buniek, chráni sliznice a priaznivo pôsobí na zrak. Vitamín B5 (kyselina pantotenová) zvyšuje životnú energiu a zlepšuje farbu vlasov. Pre vysoký obsah minerálov a vitamínov je papája cenená viac ako citrusy". A tu je moj uhlavny nepriatel ktoremu tie papaje velmi chutia.

    Papájový dezert - obrázok 5

Diskusia k receptu

2010
@ misha , vyskusaj takto vsetky suroviny mas a potom zmenis nazor na papaju, mnozstvo nedavam ,kazdy podla chute hlavne portskeho...
michsamant
takuto papaju som tu tusim ani nevidela.....maju len tie velke oranzove. ta posledna fotka nema chybu :))))
cica2
jééj to je krásny recept a hlavne to posledné foto nemá chybu:)))....papaju som ešte nerobila ale tvoj recept ma láka, zatiaľ si ho dám do mojej kk, vďaka!
cica2
hmm, len neviem či u nás dostať papayu červenú?
palokuchki
Cervena papaja je vynikajuca sama o sebe. Takto upravena musi byt este lepsia. Krasne to vyzera na tom obrazku.
babidka
cervenu papaju som kupila v supermarkete - sice uz davnejsie a nebola velmi dozreta...ale na nase pomery celkom slusny vykon :-) Aj mne sa velmi paci ten tvoj "nepriatel "- a to sa nemozes s nim rozdelit ?
andys
@2010 , papáju som zatiaľ skúšala len sušenú (namiesto sladkostí alebo do bábovky namiesto hrozienok), alebo na tvár v pleťovom kréme ;) Ukladám si do KK, vyzerá to veľmi chutne.
babav
Trvalo mi dlhsi cas oblubit si chut tohto zdraveho ovocia.Tvoj recept sa mi velmi pozdava,je jednoduchy a urcite chuti duplovane dobre;-)
Urcite vyskusam!
bejaja
dá sa kúpiť na Slovensku červená papája?... pretože ja som ju ešte nikde nevidela....



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia