Foto: 2010
Pridal som pred par dnami a seklo sa to.. tak som dal diskusii a mal som vela prispevkov dakujem za vsetky. Tak tu je Zobraziť celý popisPridal som pred par dnami a seklo sa to.. tak som dal diskusii a mal som vela prispevkov dakujem za vsetky. Tak tu je druha varianta tak vam vsetkym gratulujem vysla super. Ja som chcel vela stavy a zapeceny vrch .Teraz som pouzil cerstvu tresku ,cukinu a syr cheddar a stale ziadne vajicka, ( tie budu v tretej variante ).
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
500 g filet s kožou |
|
1 |
|
500 g |
|
300 ml plnotučná |
|
300 ml |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica na drobno sekany |
|
|
|
1 |
|
2 struciky |
|
2 lyzice |
|
100 g |
|
|
Postup
-
1
Tak po vsetkych radach som sa rozhodol ist na druhu variantu ( stale bez vajiciek).Pouzil som plnotucnu kyslu smotanu a rozriedil som ju s plnotucnym mliekom ( lebo smotana je tu uplne tuha ) a nechal som ich v izbovej teplote a este som primiesal sol ,korenie, lyzicu kopru a lyzicu muky.
-
2
Dal som si predvarit na platky nakrajane zemiaky tak na 80 %. Nakrajal som na hrubsie platky surovu cukinu a dal do vymastenej zapekacek misky a ochutil.
-
3
Aj ked som mal cerstve filety tak ich treba vzdy prstom prekontrolovat a nahmatat kosticky bud mat pevnu pinzetu alebo male kombinacky a vsetky povytahovat.
-
4
ocistene filety z tresky som poukladal do misky a ochutil.
-
5
Na troche oleja som oprazil nakrajanu cibulu cesnak , dal na rybu zakryl zvyskom zemiakov, posypal struhanym syrom cheddar a zalial smotanovym nalevom.
-
6
Dal rury na cca 150 C na pol hodinu a prepol na grill na 5 minut zapiect.
-
7
Este jedna poznamka k predchadzajucemu receptu kde sa smotana uplne zmenila na seknutu polievku.Bolo mi povedane aby som sa vzdy pozrel na kelimok ci neobsahuje gelatinu ( vacsina nizkokalorickych to obsahuje ).Aj ta co som povodne pouzil mala ju v sebe.
Je to variacia anglickej "fish pie"