Pečené hrušky

hruso2 - bez fotkyhruso2, 27. septembra 2012

Suroviny





Postup

  1. 1

    4 väčšie hrušky 2 plátky masla 2 PL kryštálového cukru 2 PL práškového cukru ovsené vločky ríbezľový džem

  2. 2

    Hrušky ošúpte, rozkrojte na polovice a odstráňte jadrovník. Vložte ich do hrnca s malým množstvom vody, posypte cukrom a chvíľku prikryté poduste. Hrušky vyberte a nechajte chvíľku preschnúť. Do kuchynského robota vsypte dve hrste ovsených vločiek spolu s práškovým cukrom a posekajte ich na jemnejšie. Hrušky potrite rozpusteným maslom, obaľte ich v sladkej vločkovej zmesi a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte v stredne vyhriatej rúre, kým povrch nezozlatne. Servírujte teplé dozdobené ríbezľovým džemom v stredovej jamke ako samostatný dezert alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Tip: Takto pripravené hrušky a jablká môžete i vysmážať. Namiesto ovsených vločiek môžete použiť i mleté orechy alebo podrvené kukuričné lupienky.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia