Pečené šúľance podľa Mijaita

bosorkatt - fotkabosorkatt, 17. októbra 2012
Pečené šúľance podľa Mijaita
Foto: bosorkatt

Tento super recept som odkukala od Mijaity - týmto ďakujem , je to super zimná večera s čajíkom alebo vareným vínkom.

180
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

  varené v šupke väčšie




Postup

  1. 1

    Zostali mi uvarené zemiaky v šupke. Tie som nastrúhala na jemnom strúhadle, pridala múku s trochou prášku do pečiva, osolila a pridala korenie na americké zemiaky. Vypracovala som vláčne cesto, ktoré som si rozdelila na menšie bochníčky. Z každého som ušúľala dlhý šúlok hrubý ako prst a stočila do špirály. Špirlály som uložila na plech vystlaný papierom na pečenie, potrela som ich výpekom zo slaninky a piekla na 180 stupňov asi 10-15 min. Keď boli navrchu pekné ružové obrátila som ich a ešte nechala dopiecť z druhej strany, pár minút pred dokončením som ich posypala ementálom. Hotovo - podávame so sušenými paradajkami a horúcim čajom. Mňam.

Diskusia k receptu

medulienka122
včera som ich skoro robila, len som nemala podľa Mijaity škvarky- keby ma bolo napadlo takto improvizovať, mohla som ich mať, ale nevadí, urobím ich možno ešte dnes k šošovicovej polievke, dobrý nápad , že to ide aj bez škvariek:-))
mijaita
@medulienka122 testo je variabilne ochucovatelne, vzdyt je bramborove! :-) Navic rikaly budmericke zeny, ze bud skvarky, NEBO rozpecena slanina. Ta je podle me chutove vyraznejsi a budu pect v sobotu. Syr, ktery na sulanci opeces je take tvoje volba a pokazit druhem syra nic nemuzes.
@bosorka zkus udelat ty sulance silnejsi nez palec. Sulance budou nadychanejsi a testo vyda vic chuti!
marcy
no toto,:-))) budú tento víkend na obed ( bez syra ) s čerstvo vykysnutou kapustou zo súdka a s hurkami :))) potom môžme káľať drevo :o))
bosorkatt
tak to máš pravdu marcy, to budete mať gule za ušami ešte k tomu dobré pivečko, mňam