Pečený rezeň fotorecept

kucharronald - bez fotkykucharronald, 9. novembra 2010
12
porcií
60-70 minút
príprava
50-60 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
300 g
10 ks
1 štipka
0.5 l, na vysmážanie
0.5 kg




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Z 1 kg mäsa spravíme cca 12 plátkov. Mäso tĺčikom rozklepeme. Osolíme, podľa chuti okoreníme a obalíme v dvojobale (strúhanka a vajce).

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, podľa chuti okoreníme.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si nakrájame na väčšie kruhy cibuľu a dáme do pekáča.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso obalíme v dvojobale. Najprv obalíme v strúhanke.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom vo vajci.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rozohriatom oleji opečieme rezne.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme ich do zlata.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené pridávame do pekáča s cibuľou.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Poukladáme ich, a polejeme s výpekom, zakryjeme alobalom a dáme do rúry na 220 stupňov na cca 50-60 minút. Mäso vyberieme vtedy, keď je zmäknuté.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

    Pečený rezeň (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

havino
volám to obrátené rezne, poukladam ich rovno do pekáča, na ne a okolo cibulu a taktiež oravsku slaninku na vonu aj chuť,podlejem vodou, vegetou, výpek nedavam
zdezda
No to je úžasné, z 1 kila urobiť 12 rezňov! Obrátený rezeň robievame, no z 1 kg nám asi tak 6 kúskov :-))), no najedia sa !
marianne69
Aj ja kukam,ci si to laserom krajal:-))))ja tak maximalne 8 reznikov vycarim,je to super receptik,velmi chutny....mnam
jezibabka1
obratene rezne robievam aj ja, ale ešte som neskúšala s cibuľou, dík v nedeľu urobím:)
tetuska
opačne obaľované rezne, skúste z bravčovej krkovičky, sú mäkké ako perinka...
evanaaa
Dá sa použiť hocijaké mäso, ale recept je robený práve na hovädzie, lebo týmto spôsobom sa skráti čas jeho úpravy, kým zmäkne. Tie ostatné mäsá zmäknú hmneď pri vyprážaní, ale týmtospôsobom robené sú maslovo jemné a to je práve hlavný dôvod.
abend
Tento výborný recept poznám, robím s menšou obmenou, strúhanku zaklepávam do rezňov, aby som nemala neporiadok na stole strúhanku si dám do igelitového vrecka, potom už je postup rovnaký, ale dávam ich do kuchty, čas potrebný na zmäknutie rezňov sa výrazne skráti.
enge149
super,poznám tiež a mám vyskúšané,také domáce hov-mäsko to je pochúťka..
evanaaa
Abend, ale v kuchte to nie je ono, tam nejde ani tak o skrátenie času, ako o chuť a spôsob úpravy najmä toho hovädzieho, na plechu v rúre.
agora
my sme do pekáča dávali ešte kyslú smotanu s rozšľahaným vajíčkom, bolo výborné, ale skúsim aj takto. Ukladám.
porzellanka
Ja robievam obratene rezne tiez, ako prilohu podavam zemiaky uvarene v supke, nahrubo nastruhane a prehriate (opecene) na panvici. Vdaka za pripomenutie receptu, dlho som ich nerobila.
tinca
výborný recept-sú to obrátené rezne, strúhanku tiež zaklepávam v mikroténovom sáčku a môže sa použiť akékoľvek mäso aj z krkovičky som už tiež robila.
pinocet
určite urobím, doteraz som to robila len v hrnci, rúra bude asi lepšia
glosterka
Super recept, Rony! Rodina hovädzinu nejedáva, iba bravčovinu a kuracinu... Skúsim niekedy spraviť z bravčovinky... nevedno, aké by to bolo z kuraciny, @evanaaa o tom písala, že ostatné mäsá zmäknú hneď pri vyprážaní a že robené týmto spôsovom sú maslovo jemné ... Nuž, už len vyskúšať... a určite budú mať všetci hrče za ušami. :-)))))
bambulka51
Rony dnes robím tvoje obrátené rezne ale z bravčoviny takže trochu aj moje haha-mňam:)))



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia