Penová torta fotorecept

vavan - fotkavavan, 11. januára 2012

s mojimi overenými radami

Suroviny

Pláty:
1400 g
20
Krém:
20
400 g
50 g
140 g
2 PL
650 g




Postup

  1. 1

    Najprv si predkreslíme podľa kartónu alebo podľa taniera na papier na pečenie tvar torty,v mojom prípade to je obdĺžník a 4 krát lebo ju pečiem zo 4 plátov

    Penová torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielka so štipkou soli vyšľaháme vo vysokom vandlíku,postupne prišľahaváme cukor, nemusíme šľahať dohusta lebo ďalej budeme šľahať nad parou

    Penová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vandlík z vyšľahanými bielkami dáme nad paru a šľaháme do zhustnutia,keď stojí na špičke metličky a nepadá je dobre vyšľahaný ak padá musíme šľahať ďalej až kým stojí na špičke. Keď je vyšľahaný dame ho dolu z pary a ešte trochu pošlaháme a vychladime.

    Penová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do drezírovacieho vrecka s hviezdicovou špičkou si dáme sneh a na predkreslený vzor na papieri ktorý si vložíme na plech nastriekame okraje

    Penová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a v strede vyplníme rovnomerne snehom dávame pozor aby sme si kraje neporušili,najprv si zasušíme všetky 4 pláty po 15 minutách a potom sušíme po dva pláty naraz v elektrickej rúre s ventilátorom pri 60°C 2 hodiny( len po hodine je treba premeniť plechy) či sú už usušené skúsim tak keď sa odlepuje od papiera tak je usušený.Keď nemáte ventilátor treba nechať pootvorené dvierka podložené varechou.Keď budete sušiť pri vysokej teplote tak vám to zhnedne na chuti to nestratí ale na výzore určite.

    Penová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Usušené pláty je najlepšie preložiť na kartóny s tými sa bude ľahšie manipulovať pri skladaní torty ani sa vám nebudú lámať a ľahšie ho zošuchnete na naplnený plát aj keď pri takejto torte sa nedá tomu predísť ale krém vždy všetko schová.

  7. 7

    Krém:Žĺtky s cukrom miešame nad parou varechou do rozpustenia cukru,pridám čokoládu,kakao,mletú kávu a nakoniec ešte do teplého primiešame postupne po troche maslo

  8. 8

    A môžme plniť, do drezírovacieho vrecka s hviezdicovou špičkou si dáme plnku najprv si okolo spravíme vzor a vnútri krém rozotrieme stierkou.Vrch zdobíme podľa svojej fantázie.

  9. 9

    Táto torta je dosť veľká robená z 20 bielkov a zo 4 plátov na každý plát vychádza 5 bielkov,dá sa prispôsobiť aj na menšiu na 1 bielok 70g cukru,a na jeden žĺtok 20 gcukru

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia