Pikantná praženica

emka9 - fotkaemka9, 28. septembra 2013
Pikantná praženica
Foto: emka9

Je mi jasné, že praženicu si vie spraviť každý. No aj napriek tomu pridávam fajn recept na pikantnú praženicu, ktorá je veľmi chutná. Odporúčam Zobraziť celý popisJe mi jasné, že praženicu si vie spraviť každý. No aj napriek tomu pridávam fajn recept na pikantnú praženicu, ktorá je veľmi chutná. Odporúčam ako rýchle raňajky :-)

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
podľa chuti (pokrájaná na kocky)
kúsok (olej)
 podľa chuti
 podľa vlastného výberu výberu
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na panvici si rozpustíme maslo. Potom pridáme pikantnú párku nakrájanú na drobné kolieska spolu so šunkou nakrájanou na kocky. Trošku to osmažíme.

    Pikantná praženica - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zatiaľ zamiešame dve vajíčka so soľou a čiernym korením, ktoré následne vylejeme na panvicu.

    Pikantná praženica - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ostrý kečup (podľa chuti).

    Pikantná praženica - obrázok 3
  4. 4

    Praženicu chvíľu miešame. Keď bude hotová, podávame ju s pečivom. Prajem dobrú chuť! :-)

    Pikantná praženica - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
precitaj si zlozenie tych parkov, myslim, ze potom ich uz nebudes jest
micanela
parky su hnus ale aj mna raz za cas potesia - ved to nemusis jest denne

pekny recept
radost
ked ideme umrieť od hladu-narýchlo si urobíme aj takúto parádu..párky nekupujeme-muž dáva prednosť kvalitnejšej-pikantnej-klobáske...
zofos
Som špecialista na praženice, ja by som tam dal hríby ale aj táto vyzerá dobre.
venusa
To su tohrocne nazbierane ? Prazenica znesie rozne varianty a kazdy ma rad tu svoju. Ja by som tiez s hubami, bars akymi :) Idem si oci vyocit, co su to za huby ?
emka9
@radost vymeniť párky za dobrú klobásku je fajn nápad :-) vyskúšam.
@zofos hríby by tam pasovali aj mne veru:) ale žiaľ som doma žiadne nemala.
montyzc
A čo opražená cibuľa s párkom a šunkou? Bez nej si neviem kompletnú praženicu ani predstaviť. :o)
evanaaa
Tú cibuľku som aj ja chcela pripomenúť, ale miesto kečupu, ak má byť pikantný by som pridala kúsok štipľavej papričky a miesto párku tiež tenkú klobásku, alebo pohronskú, či prešovský kabanos, ak už tam má byť ten párok. Takáto praženička raz za čas môže byť.
kredenc
emka, spýtaj sa svojich obličiek ako sa po takomto jedle majú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia